Avertisment Oficial de ULTIM MOMENT al Postei Romane si ANAF pentru Milioane de Romani

Avertisment Oficial ULTIM MOMENT Postei Romane ANAF Milioane Romani

Posta Romana si Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) au emis un avertisment extrem de serios pentru milioane de romani din toata tara, din cauza unor noi metode de inselaciune prin intermediul e-mailurilor si mesajelor SMS false. Scopul acestor atacuri este obtinerea datelor personale si financiare ale cetatenilor, care sunt ulterior folosite pentru sustragerea banilor din conturi bancare.

Posta Romana spune ca ANAF a semnalat o campanie de e-mailuri false care par a fi trimise de la adresa „valorificare@anaf.pro”. In aceste mesaje, destinatarii sunt informati ca ar avea o datorie fata de stat si sunt sfatuiti sa efectueze plati urgente pentru a evita executarea silita. In acest context, ANAF subliniaza ca institutia nu trimite notificari privind creantele prin e-mail, ci doar prin Spatiul Privat Virtual (SPV) sau prin Posta Romana.

ANAF, pentru a oferi un plus de siguranta contribuabililor, a creat un parteneriat cu Posta Romana, astfel incat postasii pot furniza informatii legate de datoriile fiscale si pot inmana documente necesare. Totodata, Posta Romana permite contribuabililor sa isi achite datoriile direct prin intermediul postasului, oferind un canal oficial si securizat.

Posta Romana atrage atentia asupra unei alte metode de inselaciune ce implica trimiterea de SMS-uri false care pretind ca provin de la companie. In aceste mesaje, destinatarii sunt informati ca un colet nu poate fi livrat din cauza unor date incomplete, fiind rugati sa acceseze un link pentru a completa informatii personale si bancare. Odata accesat link-ul, exista riscul ca datele personale sa fie folosite pentru sustragerea fondurilor din conturi.

Posta Romana reaminteste publicului ca operatiunile sale se desfasoara exclusiv prin intermediul site-ului oficial www.posta-romana.ro. Compania nu solicita niciodata clientilor sa furnizeze date personale, informatii bancare, numere de card sau coduri PIN prin alte canale de comunicare.

Ambele institutii recomanda cetatenilor sa fie extrem de vigilenti si sa verifice sursa mesajelor primite. Este important sa nu furnizeze informatii personale sau financiare in urma unor solicitari nesolicitate si sa nu acceseze link-uri dubioase. Protectia datelor personale trebuie sa ramana o prioritate, iar verificarile in prealabil pot preveni potentialele fraude financiare.

Posta Romana si ANAF subliniaza importanta unei atitudini preventive si informatizate fata de amenintarile cibernetice tot mai sofisticate si adaptate pentru a exploata lipsa de atentie a utilizatorilor.

author avatar
Redactia iDevice.ro