Explicatiile de ULTIM MOMENT ale lui Nicusor Dan Privind Temerile unor Bucuresteni

Explicatiile ULTIM MOMENT Nicusor Dan Privind Temerile Bucuresteni

Nicusor Dan, primarul Bucurestiului, a exprimat recent preocupari legate de viitorul administrativ al capitalei, vorbin despre temerea unor oameni ca aprobarea referendumului ar putea duce la alegerea unui primar corupt cu puteri sporite. „Exista temerea ca, in viitor, in urma aprobarii referendumului, vom putea avea un primar corupt, cu puteri sporite”, a declarat Dan intr-o conferinta de presa.

Nicusor Dan a subliniat increderea in democratie, argumentand ca aceasta porneste de la prezumtia ca cetatenii aleg binele. „Sa nu uitam insa ca democratia porneste de la prezumtia ca cetatenii isi aleg binele si ca e mult mai usor sa controlezi o primarie, nu 7”, a adaugat el.

Principala problema a Bucurestiului, conform lui Nicusor Dan, este traficul. In acest context, el a anuntat ca, in cazul unui buget marit, investitia prioritara va fi realizata in transportul public in comun. „Principala problema a Bucurestiului este data de trafic, motiv pentru care, daca vom avea un buget marit, investitia prioritara va fi facuta in transportul public in comun”, a explicat Dan.

Nicusor Dan mentioneaza ca printre masurile concrete propuse se numara repararea carosabilului in zona Piata Unirii. „Administratia Strazilor Bucuresti, prin Trustul de Cladiri Metropolitane, va executa lucrari de reparatii, in perioada 28 octombrie – 15 noiembrie 2024, pe banda dedicata transportului public situata pe Aleea III din Piata Unirii”, a informat el.

Pentru durata lucrarilor, statia STB „Piata Unirii 1” va fi relocata. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti – Ilfov (TPBI), cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie si a Brigazii Rutii de Politie, a decis relocarea in doua puncte: Statia A pe podul Splaiul Independentei pentru o serie de linii de autobuze si Statia B pe Splaiul Independentei, dupa intersectia cu Str. Sfantii Apostoli, pentru alte linii.

Nicusor Dan a evidentiat faptul ca in toate capitalele europene care sunt modele pentru Bucuresti, taxele si impozitele sunt centralizate de primarie. El a afirmat: „Nu vom suprima activitatile primariilor de sector, insa banii vor fi distribuiti in raport cu atributiile fiecarui institutii, pentru a fi investiti in proiecte importante pentru toti bucurestenii.”

Un alt punct esential al planului sau este centralizarea emiterii autorizarilor de construire. „Masura emiterii autorizarilor de construire este cea mai buna varianta, indiferent daca peste patru ani va fi un primar de alta orientare politica”, a declarat Dan. El a subliniat lipsa supravegherii actuale a sectoarelor in acest proces si a argumentat ca este mai simplu sa se verifice activitatea urbanismului unei singure primarii decat a sapte.

„Toate autorizarile de construire vor fi semnate la timp, pe baza unor criterii bine stabilite. Cel mai important, garantez ca vom respecta legea, ceea ce nu se intampla in acest moment in sectoare”, a adaugat el.

Nicusor Dan a argumentat necesitatea sporirii puterii de decizie a Primarului General pentru a asigura o dezvoltare unitara a capitalei si pentru a elimina decalajele de infrastructura intre Bucuresti si alte orase dezvoltate.

„Primarul General are nevoie de mai multa putere de decizie. De ce? Pentru ca astfel va putea exista o dezvoltare unitara in Capitala si vor disparea decalajele referitoare de infrastructura dintre Bucuresti si alte orase dezvoltate”, a concluzionat el.

Cu aceste propuneri, Nicusor Dan isi reafirma angajamentul de a transforma Bucurestiul intr-un oras mai eficient, transparent si bine organizat, in beneficiul tuturor locuitorilor sai.

author avatar
Redactia iDevice.ro