X

Ghidul Oficial de ULTIM MOMENT Stabilit de Ministrul Mediului printr-un Nou Ordin Ministerial

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a emis un ordin oficial de ultim moment prin care se aproba Ghidul in baza caruia sunt stabilite privind regulile si conditiile aplicabile finantarii din fondurile europene aferente PNRR, in cadrul apelului de proiecte pentru actualizarea planurilor de management aprobate, cod PNRR/2024/c2/3.1.

Ministrul Mediului stabileste ca, conform referatului de aprobare al Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate, acest ghid stabileste cadrul legal si procedural necesar pentru finantarea implementarii investitiei I3.

Aceasta investitie vizeaza actualizarea planurilor de management aprobate si identificarea zonelor potentiale de protectie stricta in habitate naturale terestre si marine, in vederea punerii in aplicare a Strategiei UE privind biodiversitatea pentru 2030.

“Actualizarea planurilor de management este esentiala pentru conservarea si protejarea biodiversitatii. Prin acest ghid, facilitam accesul la fondurile europene necesare pentru a implementa masuri concrete in acest sens”, se mentioneaza in ordin.

Ghidul vine in sprijinul autoritatilor si organizatiilor care gestioneaza ariile naturale protejate, oferind directii clare privind accesarea fondurilor disponibile prin PNRR. Acesta include regulile si conditiile aplicabile finantarii, precum si procedurile care trebuie urmate pentru depunerea proiectelor.

Initiativa subliniaza angajamentul Romaniei de a alinia politicile nationale cu obiectivele europene privind protectia mediului si conservarea biodiversitatii. Actualizarea planurilor de management si identificarea noilor zone de protectie vor contribui la imbunatatirea calitatii mediului si la dezvoltarea durabila a comunitatilor locale.

Autoritatile invita toate partile interesate sa consulte ghidul si sa participe activ la acest demers, pentru a asigura un viitor sustenabil si echilibrat din punct de vedere ecologic.

This post was last modified on oct. 27, 2024, 11:26 PM 23:26

Disqus Comments Loading...