X

Italia si Albania Continua Masurile de ULTIM MOMENT, cum Vizeaza Aderarea Romaniei la Schengen

Italia a luat o serie de hotarari extrem de controversate impreuna cu Albania, iar Giorgia Meloni, premierul de la Roma, este hotarata sa le indeplineasca in totalitate, ea afirmand recent ca mutarea migrantilor fara drept de azil in centrele din Albania va avea loc si sistmeul va functiona, el putand ajuta serios aderarea Romaniei la Schengen in 2024.

Italia a gandit un model care chiar este in atentia multor altor state europene, interesate serios sa-l puna in aplicare, pentru a transfera de pe propriul teritoriu, in tari terte, migrantii fara drept de azil, sau cei care asteapta sa aiba cererile de azil analizate, aceasta putand fi o solutie care ar putea debloca finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Italia si Albania au incheiat in 2023 un pact pentru constructia a cel putin un centru pentru gazduirea de migranti fara drept de sedere pe teritoriu italian, iar primele persoane au fost deja mutate, dupa multe controverse, Giorgia Meloni facand tot ce poate pentru ca proiectul sa aiba succes, iar aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi deasemenea ajutata.

“Luasem în calcul că vor fi obstacole dar el le va depăși: protocolul Italia – Albania va funcționa. Nu voi permite să fie desființată o soluție pe care am identificat-o în deplină conformitate cu legislația italiană și europeană, deoarece există o parte a politicii care nu este de acord. Sunt hotărât să merg înainte pentru că mi-am luat un angajament față de italieni.

Acuzațiile de prejudiciu fiscal din cele ale scaunelor cu rotile, din cele ale Superbonusului nici nu. Am citit despre Meloni ca teoretician al conspirației, nu am vorbit niciodată despre o conspirație dar este o lipsă de grijă față de votul popular.”

This post was last modified on oct. 27, 2024, 11:31 PM 23:31

Disqus Comments Loading...