Progresele Oficiale de ULTIM MOMENT Anuntate de Simona Bucura-Oprescu si Masurile Guvernului pentru Romani

Progresele Oficiale ULTIM MOMENT Anuntate Simona Bucura-Oprescu Masurile Guvernului Romani

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, a anuntat in mod oficial o actiune extrem de importanta derulata in Romania, iar asta pentru ca in cursul acesteiz ile a primit la sediul ministerului delegatia condusa de Ellen Germain, reprezentantul special al Departamentului de Stat din Statele Unite ale Americii pentru problemele privind Holocaustul.

Simona Bucura-Oprescu dezvaluie ca in cadrul intalnirii au fost discutate progresele realizate in recunoasterea statutului victimelor Holocaustului atat in Romania, cat si in SUA. Reprezentantul american a multumit Romaniei pentru cooperarea excelenta in acest domeniu.

“O preocupare majora a Guvernului Ciolacu este aceea de a avea grija de toti romanii, oriunde s-ar afla. Avem obligatia sa facem lucrurile corect si la timp pentru oameni. Ne dorim ca ororile trecutului sa nu se mai repete niciodata. Recunoasterea si alinarea suferintelor indurate de cei care au supravietuit Holocaustului sunt esentiale in acest proces”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Romania aduce astfel un omagiu memoriei victimelor celui de-al Doilea Razboi Mondial si isi exprima solidaritatea cu supravietuitorii tragicelor evenimente din acea perioada.

Simona Bucura-Oprescu tot astazi a participat la Summitul Autoritatilor Publice Municipale din Romania, un eveniment care a reunit primari, lideri ai administratiilor publice locale si reprezentanti guvernamentali. Scopul summitului a fost de a dezbate si identifica solutii pentru consolidarea administratiei publice locale.

“Ne dorim o administratie publica mai eficienta si mai aproape de cetateni, iar acest lucru poate fi realizat doar prin politici publice corecte, plecand de la nevoile de la firul ierbii. Primarii municipiilor din Romania sunt alesii locali cu cel mai mare numar de voturi, ceea ce arata un grad ridicat de incredere, dar si asteptari pe masura din partea cetatenilor.

Reformele trebuie sa continue in Romania, iar cele din administratia publica locala sunt esentiale pentru viata oamenilor, cresterea increderii acestora si dezvoltarea tarii. Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale este si va ramane un partener si un sustinator al primarilor!”, a subliniat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Summitul a abordat teme precum bugetarea sustenabila multianuala, stabilitatea si predictibilitatea legislativa, gestionarea fondurilor europene, precum si politicile sociale si salariale.

author avatar
Redactia iDevice.ro