X

Programul Oficial al lui Stefan-Radu Oprea cu Hotarari de ULTIM MOMENT Impuse de Guvernul Romaniei

Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, a anuntat lansarea unui program educational inovator pentru Romania, care vine sa rezolve una dintre probleme serioase ale invatamantul, pentru ca va implica 185.000 de elevi de clasa a III-a din toata Romania. Incepand din octombrie, acesti elevi vor invata la scoala despre un stil de viata sanatos, alimentatie diversificata si atitudine eco-responsabila.

Stefan-Radu Oprea afirma ca programul, la care s-a alaturat Ministerul Economiei Antreprenoriatului si Turismului, este sustinut de Asociatia Sarbatoarea Gustului, Fundatia Auchan si Ministerul Educatiei. Scopul acestuia este de a oferi tinerilor cunoastere esentiala despre alimentatia sanatoasa si adoptarea unor obiceiuri prietenoase cu mediul.

Desfasurat in 6000 de scoli primare intre octombrie 2024 si iunie 2025, programul include o brosura pedagogica cu activitati interactive pentru clasa si teme de discutat acasa. In plus, copiii vor primi bonete de bucatar imprimate cu 12 gesturi anti-risipa alimentara, promovand astfel meseria de bucatar si arta culinara de calitate.

Stefan-Radu Oprea prezinta faptul ca un eveniment de mare importanta in cadrul programului va fi turneul „Lecurile Gustului”, care se va tine in 23 de orase din Romania.

Chefi renumiti, precum Chef Alain Alexanian, Chef Joseph Hadad, Roxana Anghel si Daniel Dobre, vor oferi copiilor o experienta culinara unica. Prin aceasta initiativa, copiii vor invata despre importanta unei diete echilibrate si cum pot contribui la reducerea risipei alimentare si la protejarea mediului.

Proiectul educational este sprijinit de Fundatia Auchan si sustinut la nivel institutional de Ministerul Educatiei, Departamentul de Dezvoltare Durabila din Guvernul Romaniei si Ministerul Economiei Antreprenoriatului si Turismului.

Organizatorii subliniaza necesitatea unui program national educational care sa beneficieze atat individul, cat si comunitatea, mentionand ca hrana destinata consumului uman si animal contribuie la 34% din emisiile globale de gaze cu efect de sera.

Stefan-Radu Oprea mentioneaza ca 80% din ambalajele de uz casnic provin din alimente si afecteaza 13 dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabila definite de ONU. Acest program reprezinta un pas important catre o societate mai responsabila, atat in alegerile alimentare, cat si in grija fata de mediu, contribuind la dezvoltarea durabila si la binele comun.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on nov. 4, 2024, 12:31 PM 12:31

Disqus Comments Loading...