Ministrul Educatiei, Ligia Deca, explica faptul ca Guvernul Romaniei a anuntat o extindere semnificativa a programului care a adus atat de mult bine in scoli, „Masa Sanatoasa” pentru elevi, el fiind initiat cu cativa ani in urma, insa is iproduce in continuare efectele in toata tara.
Ministrul Educatiei firma ca programul a crescut de la 350 la peste 1.400 de unitati de invatamant beneficiare la nivel national, ceea ce inseamna ca, impreuna cu scolile din Programul National pentru Reducerea Abandonului Scolar (PNRAS), peste 660.000 de elevi primesc acum o masa la scoala. „Continuam sa ne dezvoltam si sa ne asiguram ca toti elevii au acces la o alimentatie sanatoasa in timpul orelor de curs,” a subliniat Ligia Deca.
Ministrul Educatiei spune ca in judetul Valcea, aproape un sfert dintre elevi primesc deja o masa la scoala, iar autoritatile locale si nationale intentioneaza sa extinda acest beneficiu la toti cei peste 47.000 de elevi din judet.
Printre prioritatile Ministerului Educatiei se numara cresterea bugetului pentru o masa scolara de la 15 lei la 25 de lei per elev pe zi. Aceasta majorare va asigura mese mai variate si mai echilibrate, incurajand totodata colaborarea cu producatorii locali, un sprijin direct pentru economia judetului si o modalitate de a oferi elevilor produse proaspete si de calitate.
„Prin aceasta initiativa, contribuim la sanatatea si educatia fiecarui copil din judetul Valcea,” a afirmat ministrul Ligia Deca. Proiectul are potentialul de a transforma experienta educationala si de a crea conditii mai bune de invatare pentru elevi, asigurandu-se ca acestia beneficiaza de o nutritie adecvata care sa-i sustina pe parcursul zilei.
Ministrul Educatiei, separat in cadrul conferintei internationale intitulate „20 de ani de la Raportul Final al Comisiei Internationale pentru Studierea Holocaustului din Romania – Elie Wiesel,” Ligia Deca a evidentiat progresul Romaniei in domeniul educatiei despre Holocaust.
Ligia Deca a subliniat ca studiul Holocaustului este mai mult decat o lectie de istorie; este un mod de a forma caracterul tinerilor, insufland valori precum empatia si toleranta.
„In ultimele doua decenii, Romania a dezvoltat un model educational inovator care pregateste elevii sa infrunte provocarile legate de distorsiuni istorice, extremism si discriminare,” a spus Deca. Acest model este considerat un exemplu de buna practica la nivel international, fiind rezultatul eforturilor concertate ale profesorilor, cercetatorilor si institutiilor de educatie.
„Ne-am angajat sa construim un sistem care sa pastreze vie memoria trecutului si sa inspire viitoarele generatii. Impreuna, putem face ca promisiunea „niciodata din nou” sa devina realitate,” a adaugat Deca, reafirmand angajamentul Romaniei fata de o educatie bazata pe respectarea drepturilor umane si pe cultivarea unei societati incluzive si informate.
This post was last modified on nov. 5, 2024, 6:26 PM 18:26