Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, aduce in imediata atentie a milioane de romani, un anunt extrem de important, iar asta deoarece Romania, dar si restul lumii, marcheaza Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, o initiativa a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) lansata in 1992.
Simona Bucura-Oprescu transmite ca aceasta zi este dedicata sustinerii demnitatii, drepturilor si bunastarii persoanelor cu dizabilitati, precum si promovarii intelegerii si acceptarii lor in societate. Mesajul puternic transmis cu ocazia acestei zile, subliniaza importanta respectului si solidaritatii in construirea unei societati incluzive.
“Incluziunea incepe cu respectul si se construieste cu solidaritatea. Fiecare persoana merita sansa de a-si atinge potentialul, fara bariere”, a declarat ministrul.
Simona Bucura-Oprescu transmite a indemnat comunitatea sa fie alaturi de persoanele cu dizabilitati nu doar astazi, ci in fiecare zi, respectandu-le drepturile si promovand accesul egal la oportunitati si sprijinul necesar. “Astazi si in fiecare zi sa fim alaturi de persoanele cu dizabilitati, sa respectam drepturile pe care le au si sa promovam accesul egal si sprijinul de care au nevoie”, a adaugat Simona Bucura-Oprescu.
In intreaga tara, autoritatile si organizatiile non-guvernamentale organizeaza diverse evenimente si campanii de constientizare menite sa promoveze integrarea si participarea activa a persoanelor cu dizabilitati in toate aspectele vietii sociale. Aceste initiative includ seminarii, activitati culturale si sportive care evidentiaza talentele si contributiile acestor persoane.
Simona Bucura-Oprescu transmite mentioneaza ca Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati reprezinta o oportunitate de a reflecta asupra modului in care putem elimina obstacolele cu care se confrunta aceste persoane. Statisticile arata ca in Romania traiesc peste 800.000 de persoane cu dizabilitati, care se confrunta cu provocari legate de accesibilitate, educatie si oportunitati de angajare.
Simona Bucura-Oprescu transmite a subliniat necesitatea unor eforturi continue pentru a crea un mediu incluziv. “Este responsabilitatea noastra colectiva sa construim o societate in care nimeni nu este lasat in urma”, a afirmat ea.
Prin marcarea acestei zile, se doreste sensibilizarea opiniei publice si incurajarea actiunilor care sa duca la imbunatatirea vietii persoanelor cu dizabilitati, asigurand astfel un viitor mai bun si mai echitabil pentru toti.
Ziua de 3 decembrie ne reaminteste ca fiecare dintre noi are un rol in promovarea unei societati mai incluzive si mai solidare, unde diversitatea este apreciata si valorificata.