Ministrul Educatiei, Daniel David, a facut astazi o serie de declaratii extrem de importante cu privire la Calin Georgescu, in contextul alegerilor prezidentiale din 2024, dar si a ceea ce va urma in 2025. Daniel David a subliniat surpriza legata de performanta electorala a lui Georgescu, care, desi initial considerat un outsider in campania, a reusit sa obtina 22,94% din voturi, plasandu-se pe prima pozitie in primul tur al alegerilor.
„Am auzit prima data despre domnul Georgescu in timpul campaniei prezidentiale 2024, fiind unul dintre cei inscrisi in lista candidatilor la onoranta pozitie de presedinte al Romaniei. Sondajele de opinie nu-i estimau mari sanse de reusita, iar acum stim ca acestea au fost distorsionate de numarul mare de nehotarati, de cei care refuzau sa raspunda si/sau de neincluderea diasporei in sondaj,” a afirmat ministrul Educatiei.
Ministrul Educatiei a detaliat ca in timpul dezbaterii prezidentiale organizate de Digi24-UBB in noiembrie 2024 i-a adresat public o intrebare importanta lui Calin Georgescu. In loc sa raspunda politicos la o intrebare legata de polarizarile din tara si rolul unui presedinte in aducerea armoniei, Calin Georgescu l-a atacat personal pe ministru si institutia universitara reprezentata de UBB.
„Domnul Georgescu a inceput o analiza iraționala atac la adresa mea si la adresa UBB. A afirmat ca as crede ca romanii nu sunt suficient de buni si ar avea nevoie de cipuri in creier,” a continuat David.
Daniel David a subliniat ca discursul lui Calin Georgescu este marcat de pseudostiinta si pseudoreligie, elemente care, desi atrag un segment al populatiei, ramane minoritare. „Aceste abordari alternative stiintei si religiei nu sunt stiinta si religie autentica si este esential ca oamenii sa inteleaga acest lucru si sa nu-si lase mintile si copiii contaminate de ele,” a declarat Daniel David.
Ministrul Educatiei subliniaza ca, in ciuda rezultatului surprinzator al primului tur, David a interpretat sustinerea lui Georgescu ca fiind un vot de refuz al clasei politice traditionale, motivat de ura fata de nedreptatile reale sau percepute, frica de necunoscut si lipsa de alternativa politica.
„Poporul a raspuns la chemarea domnului Georgescu pentru un ‘al doilea tur ilegal’ doar cu cateva sute de oameni, ceea ce arata ca votantii nu i-au fost fideli, ci au manifestat un vot de refuz,” a explicat ministrul.
David a subliniat importanta fundamentarii bunastarii europene pe doi piloni: stiinta si religie. El a afirmat ca pozitia sa nu este de a interzice alte abordari in spatiul public, ci de a le diferentia clar pentru a preveni contaminarea mintii publice.
„Cred ca bunastarea europeana sta pe doi piloni: stiinta si religia. Este important ca poporul sa inteleaga ca aceste abordari sunt alternative si sa nu le confunde cu stiinta si religia autentica,” a adaugat ministrul.
Ministrul Educatiei, incheind, a citat un mare democrat si om de stat, Ion Rațiu, afirmand: „Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine,” subliniind angajamentul sau pentru diversitatea de opinii si respectul democratic.
Alegerile prezidentiale din 2024 au adus in prim-plan diverse perspective si dezbateri intense, iar declaratiile ministrului Educatiei reflecta preocuparile legate de integritatea procesului democratic si influenta ideologiilor alternative asupra societatii romane.
This post was last modified on ian. 2, 2025, 7:34 PM 19:34