Austria a impus cu tarie obiectia sa oficiala pentru masurile Comisiei Europene pe care Karl Nehammer nu le-a agreat, iar impreuna cu Olanda a initiat o serie de schimbari extrem de importante in UE, care au dus la aderarea Romaniei la Schengen in totalitate si pot face mult mai mult bine in 2025, cu ridicarea mai multor controale de la granite.
Austria s-a opus distributiei coordonate a migrantilor in toate tarile UE, iar impreuna cu Olanda a initiat un proces prin care se vor face mai rapid deportarile migrantilor ilegali, ceea ce va duce la reducerea migratiei ilegale si la numarul cererilor de azil, in final si la ridicarea controalelor la frontiere, ajutand aderarea Romaniei la Schengen.
Austria actioneaza foarte mult in interesul sau, ceea ce desigur ca nu vine ca vreo surpriza pentru cineva, mai ales ca a conditionat aderarea Romaniei la Schengen de implementarea unor masuri de acest gen, iar acum ca ele sunt intr-un final implementate, vrea mai mult, avand Olanda alturi de ea pentru a o ajuta.
“Dimensiunea externă, și anume cooperarea cu țările terțe în probleme de azil, lipsește în mare măsură. Dar Comisia UE este acum pe drumul cel bun. În al doilea rând: sunt un oponent al repartizării refugiaților în funcție de cote între statele membre. Aceasta nu este o solidaritate obligatorie, ci una flexibilă.
Altfel, Austria nu ar fi fost niciodată de acord cu această măsură. Din păcate, este adevărat. Acesta este motivul pentru care 19 țări UE fac eforturi pentru o reformă a Directivei UE privind returnarea din 2008, la inițiativa Olandei și a Austriei, Comisia UE dorește acum să reacționeze și să prezinte planuri pentru deportări mai rapide.”
This post was last modified on ian. 4, 2025, 12:24 PM 12:24