Diviziunile Profunde Explicate de Ministrul Educatiei cu Anunturi de ULTIM MOMENT Vizand Milioane de Romani

Diviziunile Profunde Explicate Ministrul Educatiei Anunturi ULTIM MOMENT Vizand Milioane Romani

Ministrul Educatiei, Daniel David, a facut o serie de afirmatii extrem de importante cu privire la diviziunile profunde care exista in momentul de fata in societatea romaneasca, subliniind ca problemele principale nu sunt de natura economica, ci legate de identitate si respect social, dar care se vad tot mai proeminent in viata de zi cu zi.

Ministrul Educatiei a explicat ca in cazul Romaniei “anti-sistem”, principalele dificultati provin din lipsa de respect social, din faptul ca oamenii nu sunt apreciati si nu au vocea ascultata de catre cei care conduc si reprezinta “establishment-ul”. El a identificat o a treia componenta a Romaniei, una care este conectata cu institutiile euro-atlantice si integrata cu cele vestice.

Cu toate acestea, aceasta componenta nu este lipsita de greseli, cele mai pregnante fiind legate de aroganta. “De multe ori in acest grup se observa o aroganta fata de cealalta parte a Romaniei,” a declarat ministrul. “Cand te uiti la structuri, intelegi foarte bine ce se intampla la alegerile pe care le-am avut si poti sa faci predictii cu privire la ceea ce se va intampla.”

Ministrul Educatiei a analizat comportamentul partidelor politice, mentionand ca partidele de centru-stanga, cum este PSD, acceseaza mai bine zona traditionala, oferind liniste si reducand teama fata de integrarea in zona europeana. In schimb, partidele de centru-dreapta tind spre o Romania mai emancipata, deja conectata cu spatiul vestic.

Daniel David a remarcat ca multi dintre “Romania anti-sistem” sustin perspective izolationiste, reprezentate de candidatii cunoscuti, si a mentionat ca aceste evolutii au fost anticipate de ministrul si echipa sa de aproximativ cinci ani.

“Este un moment foarte periculos pentru societatea noastra,” a avertizat Daniel David. “Cred ca este foarte important sa avem un partid, politicieni, responsabili, care sa vina cu un proiect de tara, iar proiectul de tara trebuie sa fie unul care uneste aceste Romanii.”

Ministrul Educatiei a subliniat importanta unui proiect național inclusiv, afirmand ca o “Romanie euro-atlantica sanatoasa” necesita integrarea si respectarea tuturor componentelor societatii, inclusiv a zonei traditionale. “Nu poti avea o Romania euro-atlantica sanatoasa, daca din ea nu vor face parte si zona traditionala,” a adaugat el.

David a avertizat ca antagonizarea dintre aceste componente poate duce la directii foarte periculoase pentru tara. El a discutat despre democratia clasica, in care alegerile aveau loc la fiecare patru ani si politicienii veneau in fata oamenilor doar in perioadele electorale.

“Institutiile clasice ale democratiei slabesc si se schimba in toate partile lumii,” a explicat ministrul, subliniind nevoia de a schimba modul in care institutiile democratice interactioneaza cu cetatenii, nu forma sau structura acestora.

Declaratia lui Daniel David reflecta o preocupare profunda pentru coeziunea sociala si identitara a Romaniei, subliniind necesitatea unui leadership responsabil care sa promoveze unitatea si bunastarea intregii societati.

author avatar
Redactia iDevice.ro