Nicusor Dan, primarul Bucurestiului, a facut publice astazi cateva initiative semnificative menite sa sprijine tinerii si dezvoltarea comunitatii locale. Printre acestea se numara redeschiderea inscrierilor online pentru programul „Voluntar PROEDUS 2.0”, cel mai amplu program de voluntariat din tara, destinat elevilor din clasele IX – XII.
Nicusor Dan afirma ca programul ofera o gama variata de proiecte educationale, sportive si culturale, asigurand astfel ca fiecare participant isi va putea gasi usor domeniul care i se potriveste cel mai bine. La finalul programului, voluntarii vor primi certificate de participare, stagii de formare si oportunitati de a participa la tabere la mare.
Nicusor Dan a anuntat reluarea lucrarilor la santere care au fost blocate de ani de zile. Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) a reusit dupa numeroase procese in instanta sa preia cele 10 imobile unde fosta Companie Municipală de Consolidari incepuse lucrari inainte de anul 2020.
Dupa actualizarea expertizelor tehnice si a celorlalte documentatii necesare, in perioada urmatoare se vor relua lucrarile de consolidare seismica la toate aceste imobile situate pe urmatoarele adrese: str. Biserica Enei nr. 14, str. Blănari nr. 2, 6 si 8, str. Franceza nr. 30, bd. Mihail Kogalniceanu nr. 30, str. Pictor Stefan Luchian nr. 12C, str. Stirbei Vodă nr. 20, str. Vanatori nr. 17 si Calea Victoriei nr. 22-24.
Primul santier care a fost redeschis este cel de la blocul din str. Vanatori nr. 17, construit la sfarsitul anilor 1930. Aici, se vor finaliza lucrarile la structura de rezistenta, finisajele interioare si exterioare, precum si instalatiile electrice, termice si sanitare.
Nicusor Dan spune si ca in urma unui referendum recent, bucurestenenii au decis ca anul acesta sa se concentreze pe combaterea si prevenirea consumului de droguri in randul tinerilor. Inspirandu-se dupa modelul islandez, o tara nordica cunoscuta pentru rezultatele sale semnificative in acest domeniu, administratia bucuresteana va implementa programe variate care includ activitati in familie si sporirea practicii sportive in scolile locale.
Din luna octombrie, s-au lansat chestionare in liceele bucuresteene pentru a identifica factorii de risc si cei care contribuie la prevenirea consumului de substante in randul tinerilor. Peste 8.000 de chestionare au fost completate in cele 62 de licee si colegii partenere ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASMB). In urmatoarele luni, se va intocmi un raport la nivelul Capitalei, care va ajuta la intelegerea situatiei actuale si la definirea masurilor necesare.
Raportul va fi prezentat atat institutiilor responsabile, cat si publicului larg, in cadrul unei conferinte programate pentru primavara aceasta, la care vor participa si parteneri din Islanda. Fiecare unitate de invatamant participantă va primi un raport individual pentru a evalua situatia proprilor elevi in comparatie cu media bucuresteana. Pe baza acestor rapoarte, se vor lua masuri specifice la nivel de liceu sau colegiu.
De asemenea, se analizeaza posibilitatea construirii unei unitati medicale dedicate persoanelor dependente, care sa ofere tratamente adecvate si consiliere psihologica. Acest centru ar putea fi amplasat in spatiile unor spitale administrate de oras, cum ar fi Spitalul Colentina sau Obregia.
Prin aceste masuri, Nicusor Dan isi propune sa imbunatateasca viata tinerilor din Bucuresti, oferindu-le oportunitati de dezvoltare personala si profesionala, precum si un mediu sigur si sustinator pentru cresterea si evolutia lor.
This post was last modified on ian. 16, 2025, 3:13 PM 15:13