X

ATENTIONAREA foarte Importanta a Comisiei Europene pentru Milioane dintre Europeni

Comisia Europeana atentioneaza sute de milioane de europeni in momentul de fata, iar asta pentru ca, in mod oficial a decis sa a anunte ca, in fiecare zi, peste 12 milioane de colete de valoare mica intra in Europa, de patru ori mai multe decat in 2022. Aceasta crestere semnificativa a traficului de colete scoate in evidenta potentialul enorm al comertului electronic, insa ridica si probleme legate de siguranta produselor si de respectarea normelor in mediul online.

Comisia Europeana sustine ca printre aceste colete se regasesc produse nesigure sau contrafacute, care pot prezenta riscuri pentru consumatori, afacerile europene si mediul inconjurator. In comunicarea sa, Comisia Europeana subliniaza necesitatea unor masuri menite sa asigure un comert electronic sigur si durabil. Una dintre actiunile principale vizeaza reforma vamala, care va impune platformelor online sa isi asume responsabilitatile de importatori, contribuind astfel la eliminarea produselor care nu respecta standardele de siguranta. ]

Totodata, se acorda o atentie sporita imputernicirii consumatorilor si comerciantilor, astfel incat acestia sa cunoasca si sa poata exercita drepturile ce le revin. Utilizarea unor instrumente digitale inovatoare, precum Pasaportul Digital al Produsului, va facilita verificarea autenticitatii si sigurantei produselor, iar o cooperare internationala mai stransa este esentiala pentru combaterea fenomenului produselor contrafacute.

Pe langa eforturile in domeniul comertului electronic, Comisia Europeana sustine o tranzitie ecologica in sectorul transporturilor printr-o investitie majora in infrastructura pentru combustibili alternativi. In cadrul acestei initiative, 39 de proiecte inovatoare din intreaga Uniune Europeana au fost selectate pentru a primi o finantare totala de 422 de milioane EUR.

Comisia Europeana transmite ca proiectele vizeaza instalarea de statii publice de reincarcate cu energie electrica, inclusiv incarcatoare megawatt destinate atat vehiculelor grele, cat si celor usoare, precum si dezvoltarea de statii de alimentare cu hidrogen. De asemenea, se vor implementa instalatii terestre de alimentare cu energie electrica in porturi, aeroporturile vor beneficia de programe de electrificare, iar infrastructura pentru combustibili alternativi, cum ar fi amoniacul si metanolul pentru transportul maritim, va fi modernizata.

Aceasta investitie este parte integranta a eforturilor Uniunii Europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, de imbunatatire a calitatii aerului si de consolidare a competitivitatii industriei europene. Mecanismul destinat infrastructurii pentru combustibili alternativi (AFIF) desfasoara activitatea pe baza unei cereri continue de propuneri, asigurand finantarea periodica a proiectelor inovatoare pe parcursul intregului an.

Pentru cererea de propuneri lansata la 29 februarie 2024, s-a incheiat deja prima runda de evaluare, iar urmatoarea data limita pentru depunerea propunerilor este stabilita pentru 11 iunie 2025, cand va fi disponibil un buget suplimentar de aproximativ 578 de milioane EUR pentru proiectele acceptate.

Prin aceste initiative, Comisia Europeana isi reafirma angajamentul de a promova un comert electronic sigur si durabil si de a sustine o tranzitie verde in sectorul transporturilor. Masurile adoptate vor proteja consumatorii si afacerile, facilitand accesul la produse de inalta calitate, si vor contribui, in acelasi timp, la crearea unui mediu mai curat si mai sustenabil in intreaga Europa. Pentru mai multe informatii si actualizari, publicul este incurajat sa urmareasca canalele oficiale ale Comisiei Europeene si sa consulte site-ul Uniunii Europene.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on feb. 11, 2025, 10:34 PM 22:34

Disqus Comments Loading...