X

Declaratiile de ULTIMA ORA ale lui Sebastian Burduja dupa Controversatele Afirmatii ale lui JD Vance

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, in urma declaratiilor vicepresedintelui SUA, JD Vance, a subliniat ca situatia democratica din Romania este din ce in ce mai fragila, ridicand semne de alarma privind directia in care se indreapta tara. In aceasta perioada de comemorare a celor 36 de ani de la Revolutia din 1989 – moment in care peste 1000 de romani au platit cu viata visul de libertate pentru peste 20 de milioane de cetateni – Burduja a adus in prim-plan realizarile Romaniei, dar si pericolele ce se profilesc.

In ultimele trei decenii si jumatate, Romania a inregistrat progrese remarcabile: integrarea in NATO, aderarea la UE si apropierea de zona Schengen, reusind sa depaseasca tari precum Grecia si Ungaria, iar in unele privinte chiar sa recupereze teren fata de Polonia, fiind pe drumul spre atingerea standardelor similare cu cele din Portugalia. Totusi, nemultumirea generala si nostalgia pentru “epoca de aur” ce invata retelele sociale dezvaluie o criza de incredere in valorile democratice.

Sebastian Burduja a criticat cu asprime ipocrizia unor personalitati care, intr-o parte, promoveaza ideea unei Romanii suverane si energice, iar in cealalta, incurajeaza dependenta fata de aliatii care folosesc energia ca arma de santaj. Aceasta abordare dubla accentueaza fractura logica din societate si amplifica pericolul unei crize existente.

Fostul consilier al premierului a insistat ca singura cale de a salva democrația din Romania este prin construirea increderii intre institutii, mediul privat si cetateni. El sustine ca trebuie sa aparsa lideri autentici care actioneaza pentru generatiile viitoare, nu politicieni preocupati exclusiv de urmatoarele alegeri, pentru ca numai o astfel de conducere poate uni societatea in jurul unor valori comune si benefice.

In acelasi timp, Sebastian Burduja cere consolidarea statului de drept prin impunerea autoritatii si transparentei in actiunile celor care submineaza democratia, argumentand ca adevarul trebuie adus la lumina si ca vinovatii sa plateasca un pret ridicat pentru faptele comise.

In contextul actual, tacerea nu poate fi o optiune, iar fiecare cetatean are datoria de a-si face vocea auzita si de a se opune extremismului toxic. Salvarea democratiei romanesti depinde, in opinia sa, de implicarea activa a tuturor, in ciuda pericolului existent, intrucat diferenta dintre bine si rau poate fi foarte fina. Comunitatea internationala si societatea civila privesc cu atentie evolutia situatiei, constienti ca viitorul Romaniei se bazeaza pe reabilitarea increderii intre toate partile implicate.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on feb. 15, 2025, 10:39 PM 22:39

Disqus Comments Loading...