Masurile Asiguratorii de ULTIM MOMENT Explicate de Ministrul Educatiei pentru Implementare in Scoli si Licee

Masurile Asiguratorii ULTIM MOMENT Explicate Ministrul Educatiei Implementare Scoli Licee

Ministrul Educatiei, Daniel David, a prezentat o noua serie dee masuri care vizeaza asigurarea unui echilibru atent in sistemul de invatamant din Romania, astfel incat sa existe echitate intre disciplinele stiintifice, cele religioase, competentele de viata si elementele de cultura nationala. Potrivit acestuia, “nimic nu este ignorat” in sistemul de invatamant, iar toate componentele sunt tratate cu atentie pentru a oferi elevilor o formare completa.

Ministrul Educatiei a subliniat importanta prezentei religiei in cadrul scolii: “Religia este acolo, nu forteaza nimeni pe nimeni, dar in acelasi timp religia este o componenta fundamentala in civilizatia noastra si trebuie sa se vada acolo, daca copiii o vor alege sau nu, asta este altceva.” Aceste cuvinte au venit ca un raspuns la criticile legate de rolul disciplinei religioase in invatamant, subliniind ca decizia de a o urma ramane in totalitate a elevilor.

Ministrul Educatiei a abordat un alt aspect major in integrarea istoriei in planurile-cadru. Daniel David a precizat ca, pentru a asigura o abordare transversala a istoriei, materia va fi introdusa in clasele a IX-a si a X-a, pentru toate specializarile, eliminand astfel orice afirmatie ca in clasele a XI-a si a XII-a ar lipsi elemente de istorie nationala.

Daniel David a declarat categoric: “Aceasta afirmatie este un fake news, o minciuna.” Discutatiile purtate cu colegii din zona istoriei au contribuit la clarificarea acestor aspecte, conferind transparenta procesului de actualizare a curriculumului.

Ministrul Educatiei a atras atentia si asupra necesitatilor de modernizare a metodelor de predare. “Lucrurile nu mai pot continua in modul actual, deoarece zona de analfabetism functional este foarte, foarte puternica. Nu despre ore trebuie sa discutam in prima faza, ci despre noi modele, despre cum trebuie sa regandim disciplinele clasice pe care le avem, astfel incat dupa aceea orele vor veni in mod natural”, a explicat ministrul.

Aceasta viziune revigorata pune accentul pe adaptarea invatamantului la provocarile secolului XXI. In plus, Daniel David a revenit asupra unei situatii controversate din cadrul Academiei Romane, mentionand ca a sustinut prin vot candidatura lui Mircea Cartarescu pentru calitatea de membru corespondent. “Inteleg aceste critici, dar nu putem sa nu vedem ca propunerea a fost sustinuta de o majoritate larga a Academiei”, a declarat Daniel David.

El a evidentiat si provocarile unei institutii ce incearca sa balanseze traditia cu modernitatea si sa promoveze excelenta in diverse domenii. Declaratiile ministrului educatiei reflecta o orientare strategica in care diversitatea disciplinelor si modernizarea metodelor de predare sunt considerate fundamentale pentru formarea unei generatii capabile sa raspunda provocarilor viitorului.

author avatar
Redactia iDevice.ro