X

Hotararea Curajoasa de ULTIMA ORA a Simonei Bucura-Oprescu cu un Demers National de Impact in Romania

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a anuntat in mod oficial o noua premiera extrem de importanta pentru Romania, iar asta deoarece aduce in atentie initierea celui mai amplu proiect de incluziune sociala din Romania, „Furnizarea de servicii integrate in comunitatile rurale”.

Simona Bucura-Oprescu spune ca, proiectul, cu o valoare totala de 815 milioane de euro, este finantat din fonduri europene si se va derula in 2.000 de localitati rurale din intreaga tara. Anuntul a fost facut in cadrul celei de-a 28-a sesiuni a Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania, la care a participat si premierul Marcel Ciolacu.

In centrul atentiei se afla peste 450.000 de persoane vulnerabile – copii, varstnici, persoane cu dizabilitati si familii aflate in dificultate – pentru care proiectul va facilita accesul la servicii sociale, educationale, medicale si de sprijin comunitar. „Acest proiect inseamna sansa unei vieti mai bune pentru sute de mii de oameni din satele Romaniei.

Investim in servicii sociale de calitate si in formarea profesionistilor din administratia publica, pentru ca nicio comunitate sa nu fie lasata in urma, iar cei mai vulnerabili dintre noi sa fie sprijiniti”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu spune ca principalele directii ale proiectului includ: cearea de cabinete medicale mobile si centre de asistenta comunitara; acordarea de mese calde pentru copiii din familii defavorizate;  sprijin pentru obtinerea actelor de identitate si reparatii la locuinte; formarea a 10.000 de specialisti din domeniile social, educational si medical, pentru a imbunatati serviciile locale.

Ministrul Muncii afirma deasemenea ca, investitia in dezvoltarea serviciilor integrate de asistenta sociala va creste calitatea vietii in comunitatile rurale si va asigura sanse egale pentru toti cetatenii. Implementarea proiectului va incepe in lunile urmatoare, urmand sa se desfasoare pe parcursul mai multor ani, cu implicarea autoritatilor locale si a organizatiilor neguvernamentale din domeniu.

Autoritatile centrale estimeaza ca prin aceste masuri va fi redusa semnificativ rata saraciei in mediul rural si, in acelasi timp, vor fi stimulate initiativele locale care sa contribuie la dezvoltarea economica si sociala a satelor din Romania. Autoritatile isi propun, astfel, sa transforme acest program intr-un exemplu de bune practici la nivel european, in ceea ce priveste incluziunea si coeziunea sociala.

Redactia iDevice.ro

Disqus Comments Loading...