X

ING Bank Trage un Semnal de ALARMA Extrem de Important pentru Milioane de Clienti

ING Bank, institutie financiara cu un numar impresionant de clienti la nivelul intregii Romanii, a decis ca este momentul sa aduca in prim-plan problema uriasa privind riscurile generate de escrocheriile sentimentale ce devin tot mai frecvente in perioada lunii iubirii. Infractorii se folosesc de identitati false, imitand actori celebri, personalitati publice, militari in misiune, medici sau antreprenori care intampina dificultati financiare temporare.

ING Bank, impreuna cu DNSC, spun ca aceste masti le permit sa construiasca rapid relatii virtuale bazate pe incredere si apropiere emotionala, cu scopul unic de a solicita ulterior ajutor financiar in numele unor situatii dramatice. Alin Becheanu, Head of Fraud Monitoring & Prevention la ING Bank Romania, subliniaza ca, odata stabilita legatura emotionala, escrocii declanseaza invocarea unor urgente, fie ca este vorba de probleme medicale, accidente sau dificultati in accesarea fondurilor blocate in conturi bancare.

ING Bank afirma ca in unele cazuri, un militar in misiune poate cere bani pentru a se intoarce acasa, o personalitate publica poate pretinde ca a suferit un accident grav, iar un antreprenor de succes poate solicita un imprumut temporar pentru a rezolva o problema neasteptata. Fiecare poveste este insotita de detalii suspecte care ridica semnale de alarma, fiind conceputa exclusiv pentru a manipula si a obtine fonduri de la victimele vulnerabile.

Escrocii sentimentali isi indreapta atentia in special catre persoanele in varsta, cele singure, divorctate sau vaduve, profitand de vulnerabilitatea emotionala si de lipsa experientei in mediul online. Ei vizeaza adesea persoane cu venituri stabile, dar cu cunostinte limitate privind pericolele din mediul virtual, folosind tehnici precum “love bombing” si mesaje informale, adesea insotite de greseli gramaticale.

ING Bank Trage un Semnal de ALARMA Extrem de Important pentru Milioane de Clienti

Pentru a-si creste credibilitatea, atacatorii trimit si documente false, de la copii ale actelor de identitate pana la bilete de avion sau chitante, pentru a sustine povestile elaborate. ING Bank si DNSC recomanda o serie de masuri preventive menite sa protejeze potentialele victime. Este esential ca niciodata sa nu se trimita bani unor persoane necunoscute, indiferent de circumstante, iar informatiile personale precum datele cardului, parolele, PIN-urile sau copiile actelor de identitate sa nu fie furnizate in nicio situatie.

ING Bank transmite deasemenea ca utilizatorii trebuie sa fie atenti la informatiile pe care le posteaza online, deoarece datele publice pot fi folosite de atacatori pentru a construi strategii de manipulare. In plus, este important ca fiecare profil sau fotografie sa fie verificata cu grija, utilizand instrumente gratuite disponibile pe internet, pentru a identifica eventuale semne de inselaciune.

Raportarea imediata a oricaror activitati suspecte catre platformele de social media si catre autoritatile competente este o actiune recomandata in mod ferm. Pe masura ce fraudele romantice continua sa se raspandeasca, ING Bank ramane dedicat protejarii clientilor sai si eforturilor de educare a publicului privind pericolele mediului online.

Colaborarea stransa dintre ING Bank si DNSC subliniaza importanta constientizarii si precautiei in utilizarea platformelor digitale, in contextul in care informatiile personale si securitatea financiara trebuie protejate cu atentie maxima.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on feb. 25, 2025, 12:48 PM 12:48

Disqus Comments Loading...