ELECTRICA continua sa fie in prim-planul atentiei consumatorilor de energie electrica, oferind o serie de informatii esentiale, despre care multi nu stiau, pentru semnalarea incidentelor in instalatia electrica si pentru obtinerea despagubirilor aferente. In contextul deranjamentelor, precum intreruperile de alimentare, fluctuatiile de tensiune sau defectiunile contorului, ELECTRICA recomanda contactarea operatorului de distributie specific zonei.
ELECTRICA a stabilit directive care, in cazul in care apar probleme in instalatia electrica – de la intreruperi ale alimentarii cu energie si fluctuatii de tensiune, pana la deteriorarea racordului sau a elementelor de siguranta din firida electrica de bransament – consumatorii trebuie sa contacteze operatorul de distributie aferent regiunii.
Pentru zonele Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord, responsabilitatea revine Distribuitie Energie Electrică Romania, iar pentru regiunile Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava si Vaslui, interventia este asigurata de Delgaz Grid. In plus, Distribuitie Energie Oltenia SA acopera teritoriile din Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman si Vâlcea, iar Rețele Electrice Muntenia, Banat si Dobrogea se ocupa de Municipiul Bucuresti si de județele Ilfov, Giurgiu, Timis, Arad, Hunedoara, Caras-Severin, Constanta, Calarasi, Tulcea si Ialomita.
ELECTRICA, pentru consumatorii afectati de supratensiuni accidentale, prezinta o procedura structurata de acordare a despagubirilor. Procesul incepe cu depunerea unei cereri scrise de catre clientul casnic, in termen de maximum 10 zile lucratoare de la aparitia supratensiunii.
ELECTRICA: Directivele Oficiale IMPORTANTE in Atentia Clientilor din Romania
Ulterior, furnizorul verifica, in maximum 3 zile lucratoare, daca sunt indeplinite conditiile necesare, precum alimentarea in baza unui contract de furnizare si depunerea cererii in termenul stabilit. Daca cererea este validata, se programeaza o inspectie la locul de consum, care trebuie efectuata in termen de 10 zile lucratoare, de comun acord cu clientul.
La inspectie, operatorul intocmeste un proces-verbal de constatare, in urma analizei incidentului la fata locului. Furnizorul este informat in termen de 3 zile lucratoare de la verificare, iar decizia este comunicata clientului in acelasi interval.
In continuare, clientul are la dispozitie 60 de zile lucratoare pentru a depune documentele justificative necesare calcularii despagubirilor, dupa care furnizorul transmite aceste documente operatorului. Acesta din urma stabileste, in termen de 5 zile lucratoare, cuantumul despagubirilor si transmite un proces-verbal actualizat catre furnizor. In final, furnizorul achita suma cuvenita catre client.
Semnalarea rapida a incidentelor este esentiala pentru a asigura siguranta locuintei si o interventie eficienta din partea operatorilor de distributie. Respectarea termenelor mentionate faciliteaza evaluarea corecta si acordarea prompta a despagubirilor, contribuind la restaurarea normala a alimentarii cu energie electrica si la imbunatatirea serviciilor oferite consumatorilor.
ELECTRICA pune la dispozitia utilizatorilor un ghid detaliat si bine structurat pentru semnalarea deranjamentelor si gestionarea despagubirilor aferente incidentelor din reteaua electrica. Contactarea imediata a operatorului de distributie corespunzator zonei si respectarea procedurilor stabilite sunt pasi esentiali in solutionarea problemelor, asigurand astfel un serviciu de calitate si o experienta pozitiva pentru toti consumatorii de energie.
This post was last modified on mart. 27, 2025, 11:58 AM 11:58