ELECTRICA, marele grup de energie care tine conectati milioane de romani din toata tara la normalitate, anunta o serie de demersuri de ultim moment intr-un context in care reindustrializarea are nevoie de solutii energetice sustenabile, stabile si accesibile, investitiile in infrastructura energetica devin un pilon esential pentru dezvoltarea economica a Romaniei.
ELECTRICA spune ca, in baza discutiilor purtate la dezbaterea „Rolul sectorului energetic in dezvoltarea economiei”, organizata de Financial Intelligence si Asociatia Companiilor de Utilitati din Energie (ACUE), tara are nevoie de aproximativ 1,5 miliarde de euro anual pentru modernizarea retelelor de electricitate si gaze, efort care poate genera un impact economic de pana la 10,6 miliarde de euro anual.
ELECTRICA, prin intermediul operatorului sau, Distributie Energie Electrica Romania, isi asuma un rol activ in transformarea sistemului energetic national. In urmatorii cinci ani, compania se angajeaza sa investeasca aproximativ 240 milioane de euro anual, reprezentand 20% din necesarul total de investitii la nivel national.
Aceste fonduri, atrase partial din surse europene, vor sustine modernizarea, extinderea si digitalizarea retelelor electrice de distributie, consolidand astfel infrastructura esentiala pentru dezvoltarea industriei si atragerea de noi investitii.
ELECTRICA Pune in Aplicare Demersuri de ULTIM MOMENT cu Impact pe Milioane de Romani din Tara
Energia nu mai este doar un sector de sine statator, ci un catalizator pentru dezvoltarea industriilor strategice. In acest sens, potentialul Romaniei de a deveni un hub energetic regional este evident, insa realizarea acestui deziderat necesita viziune, colaborare si investitii sustenabile.
Angajamentul Electrica in modernizarea retelelor electrice este un pas important in directia crearii unui mediu economic stabil si competitiv, pregatit sa faca fata provocarilor globale din sectorul energetic. O veste incurajatoare pentru piata energetica a fost imbunatatirea perspectivei ratingului Electrica, de catre agentia internationala Fitch Ratings.
Ratingul a fost ridicat de la „negativa” la „stabila”, cu confirmarea ratingului pe termen lung la nivelul „BBB-”. Aceasta evolutie pozitiva subliniaza forta financiara a companiei, in ciuda provocarilor economice si energetice globale. In mod interesant, ratingul Electrica este similar cu cel suveran al Romaniei, dar beneficiaza de o perspectiva mai buna.
ELECTRICA explica tuturor romanilor faptul ca analizele arata ca, de la prima evaluare din 2019, ratingul companiei a fluctuat, insa actuala imbunatatire a perspectivei poate conduce, pe termen mediu, la o crestere semnificativa fata de ratingul suveran.
Investitiile majore in infrastructura energetica si strategia clara adoptata de Electrica demonstreaza angajamentul companiei fata de modernizarea sistemului energetic national. Prin transformarea retelelor de electricitate si digitalizarea acestora, Electrica contribuie activ la dezvoltarea economica si la crearea unui mediu propice pentru noi investitii.
Acest efort sustinut nu doar ca va sprijini reindustrializarea, dar va si consolida pozitia Romaniei ca un jucator important pe harta energetica regionala. Cu o strategie orientata spre inovatie si sustenabilitate, Electrica isi propune sa fie motorul principal al transformarii energetice, punand bazele unui viitor prosper si competitiv pentru intreaga economie nationala.
This post was last modified on apr. 3, 2025, 11:32 AM 11:32