Schimbarile Majore de ULTIMA ORA pe care Ministrul Educatiei le Explica Elevilor si Parintilor din Romania

Schimbarile Majore ULTIMA ORA Ministrul Educatiei Explica Elevilor Parintilor Romania

Ministrul Educatiei, Daniel David, le vorbeste in mod oficial elevilor, parintilor si profesorilor din Romania despre schimbarile fundamentale de care au nevoie scolile Romaniei, oferind detalii despre viziunea sa privind integrarea tehnologiei in sistemul educational, starnind dezbateri despre transformarile profunde prin care trecem in aceasta era digitala.

Ministrul Educatiei a subliniat ca tehnologia in sine nu este nici buna, nici rea. “Devine buna sau rea in functie de cum o folosim”, a declarat Daniel David, insistand ca scopul este acela de a folosi instrumentele digitale pe baze stiințifice si etice.

A explicat ca, intr-o noua revolutie industriala, refuzul de a integra tehnologia in actul educational ar putea conduce la pierderea unor avantaje competitive esentiale pentru copii.

Ministrul Educatiei, intr-o abordare provocatoare, a trasat o paralela intre reactia actuala fata de tehnologie si temerile paralele din trecut. “Noua, celor care nu suntem nativi digitali, ni se pare grav.

Dar si bunicilor nostri li se parea grav ca noi citeam prea multe carti si nu ne jucam afara, de exemplu, ca o sa ne strictam ochii, ca o sa innebunim si ca nu suntem cum erau ei in copilaria lor”, a remarcat Daniel David. Aceasta comparatie subliniaza perceptia ca orice generatie se confrunta cu schimbari majore, iar fiecare epoca isi are provocarile.

Ministrul Educatiei a adus in discutie studiile realizate in Statele Unite si in Europa de Vest, care arata ca, in prezent, copiii au o expunere la ecran de peste 6 ore pe zi. “Ce expunere la ecran? Prin ecran inteleg orice ecran, de la televizor la tabla inteligenta, telefon, computer, tableta si asa mai departe”, a precizat ministrul.

Daniel David a sugerat ca o expunere zilnica intre 2 si 4 ore, care include orice tip de continut, poate fi considerata o norma orientativa in societatea actuala. Conform acestuia, lipsa utilizarii tehnologiei poate conduce la dezavantaje reale pe plan competitiv.

Ministrul Educatiei si-a asumat rolul dual de psiholog si ministru, explicand ca nu intentioneaza sa polarizeze dezbaterea, ci sa prezinte adevaruri extrase din sfera stiintei. El a subliniat importanta definirii unor principii etico-morale clare in utilizarea tehnologiei, atat pentru copii, cat si pentru adulti.

“Hai sa o folosim bine si destept, pe baze stiintifice. S-o folosim in contexte etico-morale, adica sa avem principiile bine definite si intr-o zona de siguranta”, a declarat ministrul, incurajand deciziile fundamentate pe dovezi si studii.

Mesajul transmis de Ministrul Educatiei este unul de adaptare si responsabilitate: tehnologia este un factor de schimbare inevitabil, iar modul in care alegem sa o integrăm in viata noastra si in sistemul educational va dicta cat de bine reusim sa valorificam avantajele competititve pe care le ofera.

In timp ce provocarile sunt reale, solutia consta in utilizarea constanta si bine gandita a resurselor digitale, pentru a crea un mediu educativ adaptat cerintelor secolului XXI.

Aceasta declaratie, plina de pragmatism, vine ca un apel la unitate in fata schimbarii: sa nu fim prizonierii temerilor din trecut, ci sa invatam din ele pentru a construi un viitor in care tehnologia sa fie un veritabil aliat al educatiei.

author avatar
Redactia iDevice.ro