BANCA Transilvania, una dintre bancile cele mai mari din Romania la ora actuala, este fortata chiar inainte de Paste sa transmita o alerta in contextul actual, in care tehnologia digitala transforma modul in care interactionam cu serviciile financiare, amenintarile cibernetice si fraudele in domeniul bancar devin din ce in ce mai sofisticate.
BANCA Transilvania vrea sa le ofere protectie clientilor si datelor acestora, punand la dispozitie informatii esentiale pentru a preveni orice tentativa de inselaciune. In cazul in care o persoana care se da drept angajat al unei banci te suna, iti trimite un e-mail sau un mesaj despre aprobarea unui credit pe care nu l-ai solicitat sau te informa in legatura cu eligibilitatea pentru un credit fara ca tu sa fi cerut acest serviciu, este imperativ sa nu dai curs solicitarii.
BANCA Transilvania recomanda contactarea imediata a centrului de asistenta pentru fraude la numarul 0264 308 055, un serviciu disponibil non-stop dedicat exclusiv acestei probleme. Este important de retinut ca banca nu va cere niciodata transferul unei taxe sau al unui procent din suma aprobata intr-un alt cont.
Mesajul este clar: orice comunicare in care se solicita transferul de bani sau plata unui comision reprezinta o tentativa de frauda. In cazul in care primiti un apel sau un mesaj de aprobarea unui credit sau a unui card de cumparaturi pe care nu l-ati cerut, nu dati niciodata curs solicitarii si verificati sursa de informatii contactand banca direct.
BANCA Transilvania: ALERTA Oficiala Inainte de Paste pentru Milioane de Clienti din Romania
BANCA Transilvania intelege ca beneficiile banking-ului online vin la pachet cu anumite riscuri, motiv pentru care protejarea banilor clientilor si confidentialitatea datelor personale sunt pilonii de baza ai fiecarei solutii financiare oferite. Fiecare produs sau serviciu este conceput cu atentie la detalii si cu empatie fata de nevoile individuale ale clientilor, asigurand un mediu sigur si de incredere.
BANCA Transilvania spune ca, indiferent de modalitatea de comunicare – fie ca este vorba de e-mail, telefon, SMS, WhatsApp sau retelele de socializare – banca nu va cere niciodata actiuni precum descarcarea unei aplicatii care permite controlul de la distanta al telefonului sau laptopului, transferul de bani intr-un anumit cont, completarea datelor personale sau bancare prin intermediul unor link-uri nesigure si informatii de acces in aplicatiile BT, cum ar fi user, parola sau detaliile cardurilor, inclusiv numar, PIN, CVV sau data expirarii.
BANCA Transilvania explica si ca nu se vor solicita descarcarea unor fisiere online, “deblocarea” contului prin accesarea unui link sau instalarea unei aplicatii printr-un indemn care impune o actiune imediata pentru solutionarea unei presupuse probleme.
BANCA Transilvania transmite o alerta clara si ferma: este esential ca fiecare client sa fie vigilent si sa evite sa dea curs oricaror solicitari neasteptate care par a fi plasate in numele bancii. Pentru ca securitatea financiara si integritatea informatiilor personale sa fie protejate, clientii sunt incurajati sa contacteze direct banca in cazul aparitiei unor comunicari suspecte. In era digitala, precautia si informarea corecta sunt cele mai bune arme impotriva tentativelor de frauda.