Cat de multe ne spun brevete Apple despre viitoarele produse?

  Apple are un departament de cercetare si dezvoltare foarte mare in care lucreaza extrem de multi oameni talentati, iar anual sute de cereri pentru brevete de inventie sunt trimise la oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA. In aceste brevete sunt numiti atat angajati normali ai companiei, cat si cei din departamentul de conducere a companiei. Desi in aceste brevete vedem tehnologii revolutionare, produse pe care multi dintre noi si-ar dori sa le vada lansate pe piata, din pacate procesul folosit de catre Apple este de anticipare a miscarilor celorlalti competitori.

  Apple incearca in mod constant sa breveteze tehnologii si design-uri noi pentru a avea un viitor o posibila arma impotriva altor companii, ori eventual pentru a folosi acele tehnologii/design-uri in produse proprii. Majoritatea brevetelor inregistrate de catre Apple sunt pentru produse sau tehnologii care nu vor ajunge vreodata pe piata sau nu vor fi implementate in propriile dispozitive, insa inregistrarea lor se poate dovedi extrem de utila intr-un proces intentat de catre o alta companie sau intr-o negociere pentru licentierea unor tehnologii.

  Apple are grija ca brevetele importante, care contin tehnologii ce ajung in iDevice-uri, sa nu ajunga la ochii publicului decat cu foarte putin timp inaintea lansarii unui produs, sau la scurt timp dupa lansarea acestuia. Daca astazi vedem un iPhone cu ecrane curbate intr-un brevet de inventie, putem fi siguri ca acel dispozitiv nu va ajunge prea curand, sau vreodata, pe piata, iar eventualele speculatii pe marginea sa sunt inutile. Ce trebuie sa intelegeti de aici este ca brevetele de inventie inregistrate de Apple, pentru tehnologii/design-ul ce nu au aparut inca pe piata, nu ne spun ceea ce intentioneaza Apple sa lanseze pe piata, nu ne spun ce vom gasi in viitorul iPhone, ne spun doar ca Apple nu a terminat de inovat.