New York-ul este unul dintre orasele in care furturile de smartphone-uri reprezinta o foarte mare parte dintre infractiunile totale comise in fiecare an, 14% dintre acestea implicand iDevice-uri. Venind in ajutorul cetatenilor care ar putea cadea in capcana hotilor, politia ofera ceteva detalii in legatura cu modul in care hotii isi aleg victimele cu fiecare ocazie. Conform datelor oferite de catre autoritati: hotii analizeaza persoanele care se plimba prin jurul lor, aleg victimele in baza felului in care arata, se apropie de ele si le cer informatii despre ora, iar daca ele au ceas operatiunea este oprita, insa daca ele scot un smartphone din buzunar/geanta, atunci acestia incearca sa il fure din mana victimei si sa fuga cu el.
The ordeal begins with the thief approaching a pedestrian and asking for the time (apparently you’re more likely to be targeted if you don’t happen to be wearing a watch). When the potential victim produces their phone from a pocket or bag, the thief gets a moment to decide whether the payoff is worth it. If the victim has a simple flip phone or other not-so-flashy device the thief can resume their search for a big payday, but if the victim pulls out an expensive smartphone, such as the iPhone after which the scam is named, the criminal grabs the devices and flees.
De aici incolo stiti cu totii cum decurg lucrurile si ce trebuie sa faca fiecare persoana pentru a incerca sa isi recupereze un terminal iPhone, rata de recuperare fiind destul de mica in majoritatea cazurilor. Partea buna incepand cu iOS 7 este ca iDevice-urile pot fi blocate folosind Activation Lock, iar in acest caz hotul ramane in imposibilitatea de a mai utiliza sau vinde terminalul, ori de a il inlocui intr-un Apple Store, insa probabil se vor gasi metode de a inlatura aceasta masura de securitate. Intre timp, este recomandabil sa aveti grija in fata cui scoateti smartphone-ul din buzunar, iar purtand un ceas la mana va puteti asigura ca veti fi trecuti cu vederea de catre persoanele rau intentionate.