[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=gCluaJe3lb4&w=580&h=370]
Cunoscut de catre publicul larg drept iWatch, Apple a prezentat in cursul acestei seri ceea ce va fi cunoscut de acum incolo drept Apple Watch . Dupa cum puteti vedea din imagini, vorbim despre un ceas cu o fata dreptunchiulara ce are un ecran curbat spre marginile panoului frontal si o bratara din aluminiu in jurul sau. Noul Apple Watch functioneaza cu noul sistem Apple Pay ce permite efectuarea de plati prin NFC, este disponibil intr-o multitudine de versiuni cu numeroase posibilitati de personalizare, inclusiv o versiune cu aur de 18 karate.
Apple Watch are implementati o multitudine de senzori care pot fi utilizati pentru monitorizarea sanatatii si a exercitiilor sportive, el avand o interfata de utilizator revolutionara. Apple Watch are disponibil un buton lateral care permite efectuarea de zoom in si zoom out in orice interfata a unei aplicatii, butonul fiind utilizat in acelasi timp ca si buton Home, precum in actualele iDevice-uri. Dupa cum era de asteptat, Apple il prezinta ca un accesoriu vestimentar care poate fi purtat oriunde si oricand, cu orice tip de haine.
Ceasul isi porneste singur ecranul in momentul in care ridicam mana, are un ecran tactil, este capabil sa preia notificari din iPhone, sa ne permita sa interactionam cu Siri si sa scrie dupa dictare. Ecranul Apple Watch este protejat de un panou de sticla de safir si permite inclusiv interactiunea cu alte Apple Watch-uri disponibile prin peajma, spunandu-ne in acelasi timp si care este ritmul nostru cardiac.
In Apple Watch compania Apple a implementat un sistem numit Taptic Engine care face diferenta dintre apasari si atingeri ale ecranului, usurand astfel interactiunea cu interfata sa. Apple Watch folosest LED-uri pentru a ne monitoriza bataile inimii si utilizeaza GPS-ul propriu pentru a ne localiza indiferent unde ne aflam daca avem nevoie de ajutor.
S-a spus saptamanile trecute ca Apple Watch urmeaza sa aiba un sistem de incarcare inductiva implementat de catre compania Apple si acest lucru este 100% adevarat, el avand un conector MagSafe, precum cel al Mac-urilor, care permite acest lucru. In ceea ce priveste personalizarea, compania Apple ofera multiple curele pentru cei interesati, astfel ca va puteti personaliza ceasul dupa bunul plac, in limitele oferite de catre compania americana.
Dupa cum probabil va imaginati, Apple a facut doua modele ale Apple Watch, unul pentru utilizatorii casual si unul pentru cei care il folosesc in timpul exercitiilor fizice. Tot pe partea de personalizare aflam ca Apple Watch va avea disponibile o multitudine de fete ce pot fi schimbate, ele putand fi create inclusiv de catre dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS.
Pentru Apple Watch Apple a implementat o functie numita Force Touch care functioneaza precum un click dreapta in Windows si afiseaza optiuni pentru personalizarea fetei principale. Glances este un sistem care afiseaza informatii din calendar printr-un simplu swipe de jos in sus.
Apple Watch are disponibile “widget”-uri care pot afisa informatii din calendar, din aplicatia Music si nu numai, ele fiind vizibile pe ecranul principal. Pentru notificari Apple a implementat o tehnologie numita taptic engine care ne anunta printr-o vibratie cand avem un mesaj necitit. Notificarile sunt vizibile prin ridicarea ceasului si interactiunea cu ele se face prin simple swipe-uri pe ecran.
Pentru a ne permite sa raspundem rapid la mesaje, Apple Watch permite scrierea lor, alegerea de mesaje disponibile deja sau trimiterea de mesaje vocale folosind sistemul iMessage. Apple Watch are integrat Siri, are o aplicatie photos si o aplicatie Maps, putand oferi inclusiv informatii pentru directionare pentru navigatie cu sistemul Apple Maps al celor de la Apple.
Apple Watch va rula inclusiv aplicatii disponibile intr-un App Store special, cei de la Facebook facand deja o aplicatie pentru acest nou produs. Pentru acestia compania Apple a dezvoltat WatchKit, el permitand dezvoltarea de aplicatii pentru viitoarele ceasuri, dezvoltatorii avand libertate aproape totala.
Pentru care fac exercitii fizice Apple a gandit Apple Watch ca un produs menit sa i imotiveze in a isi atinge telurile, aplicatiile disponibile in acesta ajutandu-i sa-si organizeze exercitiile fizice si nu numai. Apple Watch va avea doua aplicatii dedicate acestui lucru, Fitness si Workout fiind numele lor, ele putand functiona ca si substitute pentru iOS 8, de exemplu. Folosind cei 4 senzori de la baza ceasului, acesta ne poate monitoriza o multitudine de informatii biometrice si le poate afisa in oricare dintre cele doua aplicatii.
Apple Watch poate masura prin aplicatia workout caloriile durata si distanta exercitiilor de fitness, informatiile fiind afisate direct in ceas. Apple Watch poate fi utilicat ca si telecomanda pentru Apple TV, ca si walkie talkie si poate controla aplicatia Camera din iPhone pentru a inregistra poze de la distanta.
Apple Watch, Apple Watch Sport si Apple Watch Edition sunt cele trei tipuri de ceasuri prezentate de catre Apple, ele fiind impermeabile si compatibile doar cu iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5, iPhone 5C, and iPhone 5S.
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ktujsc4ZUTo&w=580&h=370]
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=CPpMeRCG1WQ&w=580&h=370]
Apple Watch va fi vandut la pretul de 350$ in SUA, sau 350€ in Europa, dar va fi disponibil pentru achizitie abia la inceputul anului 2015.