Camerele iPhone 6 si iPhone 6 Plus difera printr-o singura caracteristica, mai exact camera din al doilea terminal are un stabilizator optic de imagine, in timp ce in ambele dispozitive exista acelasi tip de chip NFC pentru efectuarea de plati mobile. Desi atat camerele, cat si chip-ul NFC au fost laudate, se pare ca ele au o PROBLEMA majora, mai exact utilizarea de accesorii cu magneti sau componente metalice amplasate in jurul camerei iPhone 6 Plus sau a chip-ului genereaza interferente.
In clipul video de mai sus aveti prezentata problema si practic in momentul apropierii unui magnet puternic de camera iPhone 6 Plus, stabilizatorul optic de imagine incepe sa se miste in mod haotic, impiedicand inregistrarea de poze sau clipuri video. Desi compania Apple nu a mentionat initial posibile probleme generate de utilizarea accesoriilor cu magneti, un document de suport actualizat saptamanile trecute le recomanda utilizatorilor sa evite asemenea produse.
Camera si chip-ul NFC al iPhone 6 si iPhone 6 Plus nu functioneaza dupa atasarea de accesorii cu magneti
Fiind constienta de existenta acestor probleme, compania Apple le cere deja producatorilor de accesorii autorizate prin programul MFi sa nu foloseasca magneti in carcasele si produsele lansate pe piata, deoarece ele afecteaza NUMAI camera iPhone 6 Plus. Stabilizatorul de imagine este cel care va inceta sa mai functioneze corect, partea proasta fiind ca plasarea unui magnet pentru o perioada indelungata de timp ar putea distruge componenta fara ca utilizatorul sa isi dea seama.
In ceea ce priveste chip-ul NFC, magnetii si metalele genereaza interferente in efectuarea de plati mobile la POS-urile autorizate, Apple cerandu-le in trecut producatorilor de carcase sa evite magnetii deoarece genereaza probleme pentru busola. De ce Apple a evitat sa spuna de la bun inceput ca exista asemenea probleme cu produsele sale este cat se poate de clar si este la fel de clar ca nu exista o solutie pentru a rezolva problema, asa ca va trebui sa renuntati la accesoriile cu magneti.