iPhone 6C este unul dintre noile modele ale iPhone pregatite pentru lansare in cursul anului 2015 de catre compania Apple, iar astazi aflam cateva detalii noi in legatura cu viitoarea camera pe care o vom avea disponibila. Pana astazi nu s-au aflat absolut deloc detalii cu privire la ceea ce va oferi Apple in ceea ce priveste camera pentru inregistrarea de poze sau clipuri video, astfel ca probabil unii dintre voi sunt extrem de interesati sa afle informatiile.
Conform unor surse asiatice apropiate de compania Apple, cei din Cupertino intentioneaza sa foloseasca in iPhone 6C senzori de imagine fabricati de catre compania Sony, japonezii furnizand aceste componente pentru restul iDevice-urilor. Diferenta cu iPhone 6C sta totusi in faptul ca Apple a comandat un numar atat de mare de senzori de imagine incat competitorii sai nu pot cumpara componente de la Sony.
Do not care to see the Sony camera chip supplier status, 214 chip shortage unrivaled, from the point of view in April, the highest level of customer can only meet 50 percent of demand, the first ten of the cell phone companies are likely to get a little bit goods. May already in full out of stock situation, quotas have not zoned out.
Situatia este atat de rea pentru producatorii chinezi de smartphone-uri incat Sony le poate livra doar 50% dintre comenzile facute pentru senzori de imagine dedicati terminalelor mobile, problema existand inca de acum cateva luni. Contractele incheiate dintre Apple si Sony obliga cea din urma companie sa isi dedice o mare parte din capacitatea de productie pentru a acoperi cererea Apple vis-a-vis de camera iPhone 6C, iar acest lucru nu se va schimba.
E greu de spus ce cantitati ale iPhone 6C spera Apple sa vanda, insa daca Sony a ajuns in situatia de anu putea indeplini cererile fabricantilor chinezi, este clar ca Apple a comandat cantitati impresionante de senzori de imagine. In aceasta idee, Huawei va folosi module Sony in doar 50% dintre terminalele mobile fabricate, ZTE, Oppo si Coolpad avand doar intre 10% si 30% din restul productiei.
De situatia creata profita cei de la Omnivision intr-o anumita masura, aceasta companie neavand o capacitate de productie ridicata, astfel ca nu poate indeplini toate cererile de pe piata. Apple actioneaza in asemenea moduri de ani de zile si afecteaza capacitatea concurentilor de a lansa smartphone-uri prin acapararea productiei de componente, aceasta stare fiind benefica pentru cei din Cupertino.