Porsche: iPhone-urile nu trebuie interconectate cu masinile

CEO-ul Porsche nu este un fan al evolutiilor tehnologice care au loc in momentul de fata, el afirmand intr-o conferinta recenta ca masinile companiei sale nu vor avea sisteme de conducere autonoma si alte briz-briz-uri tehnologice pe care implementate de alti producatori.

Oliver Blume, CEO al Porsche, este de parere ca iPhone-ul trebuie tinut in buzunar si nu folosit pe drum, astfel ca e putin probabil sa vedem CarPlay sau integrare directa in sistemul de infotainment pe care il integreaza producatorul in propriile masini.

Cei de la Porsche sunt de parere ca oamenii care aleg aceste tipuri de masini doresc sa detina controlul total asupra modului in care functioneaza masinile, deci nu ar avea nevoie de sisteme care ar ghida autonom masina pe drum sau eventual ar accelera si frana.

Probabil aceasta gandire are la baza studii de piata complexe prin care cei de la Porsche au aflat ceea ce isi doresc faniia cestui brand, in caz contrar decizia de a nu oferi integrare extinsa cu iPhone sau alte smartphone-uri putandu-se dovedi a fi o decizie proasta.

The comments from Porsche Chief Executive Oliver Blume show that some car makers believe their drivers want to remain firmly in control at the wheel. One wants to drive a Porsche by oneself. An iPhone belongs in your pocket, not on the road.

In ciuda faptului ca Porsche nu va integra sistem avansate de ghidare pe drum, o versiune hibrid a modelului 911 va fi lansata in 2018 cu o autonomie de aproximativ 50 KM, deci practic un scurt drum prin oras va goli bateria implementata in masina.

Porsche este recunoscut ca fiind un brand al masinilor sport si este normal sa fie reticenta in a implementa solutii eletrice in masini, insa ideea de a nu oferi tehnologie de ultima generatie privind ghidarea autonoma sau integrarea smartphone-urilor nu este ceva ce ar putea ajuta compania in viitor.