Apple Pay a fost lansat in 2014 de catre compania Apple ca o metoda foarte simpla de a face plati mobile folosind un iPhone, sistemul fiind mai apoi extins la Apple Watch sau iPad, insa disponibilitatea sa a fost limitata in ceea ce priveste platile mobile la comercianti.
In 2016 compania Apple ar fi interesata sa extinda aceasta disponibilitate si la platile online, astfel ca ea ar putea oferi posibilitatea de a face plati online pe website-uri folosind Apple Pay, ideea fiind una care ar creste exponential utilitatea sistemului celor din Cupertino.
Apple a discutat deja cu unii parteneri despre posibila implementare a suportului pentru Apple Pay si totul ar functiona exact precum in cazul platilor cu Paypal, diferenta fiind ca utilizatorii vor folosi Apple Pay si Touch ID pentru autoriza platile online facute catre comercianti.
Pentru a extinde baza de utilizatori ai Apple Pay, compania Apple ar lua in calcul inclusiv implementarea sistemului in Mac-uri, insa in aceasta situatie ar fi nevoie de implementarea Touch ID in laptop-urile sale, decizia finala privind implementarea sistemului nefiind deocamdata luata.
Apple has been telling potential partners that its payment service, which lets shoppers complete a purchase on mobile apps with their fingerprint rather than by entering credit card details, is expanding to websites later this year. The service will be available to shoppers using the Safari browser on models of iPhones and iPads that possess Apple’s TouchID fingerprint technology.
Apple promoveaza sistemul ca fiind o metoda mult mai simpla de plata care ar convinge utilizatorii sa cumpere mai mult deoarece acestia nu ar mai fi nevoiti sa introduca datele unui card pentru a face o plata, ci doar ar scana o amprenta, iar partenerii sai sunt incantati de idee.
Daca Apple va extinde compatibilitatea Apple Pay si pentru plati online, atunci un anunt va fi cel mai probabil facut in cadrul WWDC 2016.