Cei de la Common Sense Media au intervievat zilele trecute un numar de 1.200 de copii cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani, si pe parintii acestora pentru a afla cum afecteaza tehnologia adolescentii zilelor noastre.
Astfel ca, unul din doi adolescenti simte si recunoaste ca este dependent de smartphone, in timp ce 59% dintre parinti sunt ingrijorati ca aceasta dependenta care poate aparea in cazul copiilor lor. Rezultatele studiului arata clar. 72% dintre adolescenti raspund la sms-uri sau la mesajele de pe retelele de socializare IMEDIAT, in timp ce 80% isi verifica smartphone-ul din ora in ora.
James Steyer, directorul Common Sense Media se spune ca rolul sondajului a fost de a ne arata cum s-a schimbat viata unei familii in 2016. O mica parte a familiilor se straduieste sa ii invete pe adolescenti sa se foloseasca de tehnologia zilelelor noastre intr-un mod util, sanatos. Asta pentru ca foarte multe din comportamentele si efectele negative in viata sunt asociate cu folosirea excesiva a telefoanelor mobile.
Parintii nu se implica prea mult in educarea lor cu privire la folosirea cu masura a telefoanelor, desi 85% din ei observa ca telefonul mobil distrage atentia adolescentilor de la activitati mult mai importante. Diferenţele dintre cele parinti si copiii, in ceea ce priveste conditiile de viata, pot fi explicatia viabila a etichetei de dependenta pusa de parinti asupra dependentei pe care copiii o manifesta fata de smarthone-uri.