Nimanui nu-i place sa bea o bere calda, si mai ales, rasuflata. Pentru marii consumatori si iubitori de bere este foarte importanta calitatea si ” prospetimea” acesteia. Gratie unui grup de oameni de stiinta chimisti, exista acum o aplicatie smartphone care le poate berea este sau nu rasuflata inainte de a o desface si servi, evident.
Aplicatia de smartphone poate analiza fotografiile discului senzorului prin identificarea continutului furfurolul. Berarii pot folosi aceste date pentru a determina nivelul de prospetime a berii.
“We have incorporated an aniline derivative into the sensor material which reacts with the furfural and produces a pink cyanine derivative that allows us to identify the presence of the marker in the sample,” Elena Benito-Peña,unul din chimistii ce au realizat studiul
Pentru testele, echipa a folosit mostrele de bere prelevate din plantele de fabricare a berii.
Aceleasi probe au fost analizate utilizand procedeele conventionale de cromatografie in faza gazoasa si spectrometrie, iar rezultatele au fost comparabile cu cele produse de senzor si aplicatie.
Aplicatia de smartphone va fi in curand disponibila in Appstore.