Viata noastra moderna se bazeaza pe conectivitatea la internet, deoarece internetul ne ofera posibilitatea de a ne lega de servicii si oameni din intreaga lume. Astfel ca, un cartograf si om de stiinta a aratat o reprezentarea grafica cu locatiile a milioane de dispozitive on-line din intreaga lume. Aceasta dezvaluie hotspot-uri in care conectivitatea la internet este infloritoare si “blackspots” in locuri in care acesta de abia incepe sa se dezvolte, in timp ce internetul se extinde in cele mai indepartate colturi ale globului.
John Matherly a folosit software-ul pentru a da ” ping ” dispozitivelor conectate la internet din intreaga lume, in functie de IP lor, sau Internet Protocol, adresa, si a asteptat apoi raspunsul si rezultatul.
In majoritatea cazurilor, semnalul a dezvaluit mai degraba locatia de routere pe internet, decat a gadget-urilor individuale, dar Matherly spune ca dispozitivele iPhone si Android au aparut anterior. In total, a avut nevoie de aproximativ cinci ore pentru a da ping tuturor IP-urile de pe internet, si apoi inca 12 ore pentru a crea harta.
The tool I used is called a ‘stateless scanner’, which can basically do the equivalent of the ‘ping’ command but really fast and to many IPs.’
‘Pinging’ an IP address involves sending a signal to the device from a server, which causes the connection to ‘light up’ – albeit not physically.
Cea mai recenta harta lui este o actualizare a unui grafic din 2014, care ajuta pentru a arata modul in care accesul la internet s-a extins in ultimii doi ani. Cele mai notabile rezultate sunt raspandirea de conectivitate la internet in India, precum si o crestere generala a raspandirii dispozitivelor conectate, la nivel mondial. Cea mai mare raspandire de acces la internet poate fi gasita in Europa si pe coasta de est a Statelor Unite. In timp ce partea centrala a SUA are conectivitate scazuta ,in mod surprinzator – nivelurile scazute fiind datorate in principal, populatiilor mai mici – exista o concentrare intensa in California, in jurul Silicon Valley.
Poate deloc surprinzator, cele mai mari orase din lume, in tarile dezvoltate,stralucesc mai tare pe harta, si zonele mai indepartate, cum ar fi in Africa au acces la internet relativ mic.
Cu toate acestea, portiuni mari ale lumii, cum ar fi China, de asemenea, par sa nu aiba acces la internet pe harta. Matherly a explicat ca harta sa nu este la fel de precisa, deoarece unele organizatii blocheaza “ping-urile”.