Orange ataca piata serviciilor de televiziune, internet si telefonie fixa

Orange a inceput de ceva vreme un proces de adunare de informatii cu privire la serviciile de televiziune, internet si telefonie fixa folosite de catre clientii sai, iar in cursul zilei de ieri am avut o discutie telefonica in care un operator al celor de la Orange m-a chestionat in legatura cu serviciile pe care le folosesc.

Orange incearca sa afle cati dintre clientii serviciilor sale de telefonie mobila folosesc servicii de televiziune, internet si telefonie fixa si de la ce companie le-au contractat, mai mult decat atat, incearca sa afle si cate persoane locuiesc la adresa la care abonatul apelat are respectivele servicii contractate.

La inceputul acestui an cei de la Orange au anuntat oficial parteneriatul cu Telekom si mai apoi au lansat serviciile de televiziune, internet si telefonie fixa pentru o parte dintre clientii din Romania, ele fiind oferite prin infrastructura pe care Telekom o are in diverse orase din tara noastra.

Orange ataca piata de televiziune, internet si telefonie fixa

Orange este un jucator nou care incearca sa atraga clienti pentru servicii fixe, iar concurenta pe care o va face va genera o scadere a preturilor si o crestere a beneficiilor pe care clientul final le va avea, insa desigur ca va fi nevoie de ceva timp pentru ca Orange sa-si adune o baza suficient de mare de clienti pentru a conta.

Orange TV a adunat peste 300.000 de abonati in cei 3 ani in care este disponibil pe piata din Romania, iar serviciile de televiziune, internet si telefonie fixa pe care operatorul se pregateste sa le extinda in mai multe orase din tara au sansa de a-i ingrosa si mai mult baza de abonati, daca ofertele vor fi pe masura.

In momentul de fata Orange ofera internet prin fibra optica la viteze de pana la 1 Gbps la preturi de aproape 14 euro, televiziune prin cablu la preturi care incep de la 7.5 euro si telefonie fixa la preturi care incep de la 1.25 euro, diferenta fata de concurenta fiind ca serviciile Orange sunt ceva mai scumpe.

Parerea mea este ca Orange poate fura o parte dintre clientii RCS & RDS, Telekom si Digi Mobil pe segmentele de internet si televiziune fixa, insa are nevoie de rabdare si oferte mai bune decat cele ale competitorilor.