Problema ecranului iPhone 6 si iPhone 6 Plus despre care discutam astazi se manifesta ca o dunga gri orizontala vizibila in partea superioara a acestuia, ecranul refuzand sa mai raspunda la atingere. Problema se manifesta atat la ecranul iPhone 6, cat si la cel iPhone 6 Plus, iar americanii i-au dat denumirea Touch Disease, foarte multe persoane fiind afectate.
in clipul video de mai jos vedeti detinatoarea unui service GSM care explica problema, ea avand legatura cu chip-ul care controleaza ecranul iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Se pare ca problema ecranului iPhone 6 si iPhone 6 Plus, care nu mai raspunde la comenzi dupa ce apare dunga gri pe ecran, ar avea la baza un defect al acestui chip.
Vorbim despre o posibila problema de fabricare ce afecteaza ecranul iPhone 6 si iPhone 6 Plus, iar asta pentru ca problema ecranului nu poate fi rezolvata prin simpla schimbare a sa. Inlocuirea ecranului va mentine acea dunga gri in partea superioara si va genera in continaure probleme la atingere, chip-ul ecranului necesitand schimbat, dar el este sudat pe placa de baza.
Cum se manifesta problema ecranului iPhone 6 si iPhone 6 Plus care nu raspunde la atingere
Totul incepe cu o dunga gri afisata in partea superioara a ecranului iPhone 6 si iPhone 6 Plus, in forma initiala acesta raspunzand greu la apasare. Daca este aplicata presiune pe acea portiune a ecranului, problema dispare temporar, insa revine razbunatoare, iar in timp efectul final este imposibilitatea de a folosi dispozitivul.
Conform unui service din Louisiana, peste 100 de clienti au venit cu problema ecranului iPhone 6 si iPhone 6 Plus care nu raspunde la atingere, insa din pacate n-au putut oferi ajutor. Din pacate acel chip care controleaza ecranul este vinovat pentru problema, iar totul ar avea legatura si cu celebrul scandal bendgate care a demonstrat ca iPhone 6 Plus se indoaie.
Natura problemei si legatura cu Bendgate
Conform expertilor in reparatii GSM, ecranul iPhone 6 si iPhone 6 Plus este controlat de un chip touch care este conectat la baza de baza printr-o serie de bile sudate, iar pe masura ce terminalul este folosit in timp, acestea se sparg sub presiunea aplicata si pierd contactul cu placa de baza, astfel ca ecranul refuza sa mai inregistreze atingeri.
Problemele cu ecranele iPhone 6 si iPhone 6 Plus se manifesta in timp, ecranul raspunzand uneori fara probleme, alteori refuzand sa raspunda, insa pe masura ce acele crapaturi se largesc, conectorii chip-ul touch pentru ecran pierd contactul cu placa de baza, iar in final ecranul nu mai recunoaste niciun fel de atingere facuta pe el.
Se pare ca majoritatea terminalelor afectate au peste 1 an vechime, deci problema nu se manifesta la scurt timp dupa ce dispozitivul este cumparat de la Apple. Din pacate, desi iPhone 6 Plus se indoaie destul de usor, iPhone 6 nu sufera de aceeasi problema, dar ecranul sau nu este scutit de aceste probleme.
Companiei Apple nu-i pasa de problema Touch Disease
Apple este pe deplin constienta de existenta problemei ecranului iPhone 6 si iPhone 6 Plus care nu raspunde la atingere, insa nu este interesata sa isi ajute clientii. Desi oamenii se plang pe forumurile sale, angajatii din magazinele Apple refuza sa repare terminalele care au iesit din garantie, spunand ca problema nu este una recunoscuta de Apple.
Angajatii din magazinele Apple nu pot inlocui componentele cu probleme, intregul terminal trebuind inlocuit in aceasta cazul problemei Touch Disease, asta daca nu aveti pe cineva extrem de priceput in a suda componente pe placa de baza a iPhone, componente care trebuie luate de la alte terminale de exact acelasi tip.
Acestea fiind spuse, daca aveti un terminala afectat de problema Touch Disease, atunci este bine sa stiti de la bun inceput ca singura solutie este inlocuirea completa a terminalului vostru.
Parerea mea este ca acum avem din nou o dovada a faptului ca a lansa un produs cu un design prost gandit poate avea efecte foarte mari, chiar si la 2 ani dupa ce acel produs a fost lansat initial pe piata.
Voi ce parere aveti despre acest nou epic fail marca Apple ?