Presedintele Facebook a publicat poze exclusive cu centrul de date din Europa

Presedintele Facebook, Mark Zuckerberg, a publicat o serie de poze rare in care prezinta centrul de date din Europa.

Presedintele Facebook, Mark Zuckerberg a publicat in cursul noptii trecute o serie de poze rare in care prezinta centrul de date al retelei de socializare ce este localizat in orasul suedez Luleå. Flat la 112 kilometri de Cercul Arctic, acest centrul de date este gandit pentru a fi sustinut folosind resursele naturale ale zonei si a reduce substantial consumul de energie.

Temperatura in zona respectiva este aproximativ -10 grade in majoritatea zilelor, asa ca ventilatoare imense sunt folosite pentru a aspira aerul de afara in centrul de date si a racori serverele din interior. Cei de la Facebook au cateva mii de servere pe care se bazeaza pentru a livra continut catre utilizatorii din Europa, iar in imaginile de mai jos puteti vedea cateva dintre ele.

Separat, 12 centrale hidroelectrice sunt active pe raurile din zona pentru a produce energie electrica regenerabila, intregul centru de date folosind cu 40% mai putina energie decat cele standard. In interior vorbim despre un spatiu care ocupa distanta a 6 terenuri de fotbal, intreaga infrastructura din interior fiind dezvoltata in baza design-urilor Proiectului Open Compute.

Presedintele Facebook intentioneaza sa publice in continuare poze rare de acest gen cu lucruri pe care nimeni nu le stia despre compania Facebook.

facebook centru date