Compania Apple a anuntat in cursul serii trecute ca a adunat nu mai putin de 246.1 de miliarde de dolari in lichiditati si investitii pe termen lung. Vorbim despre o suma foarte mare care depaseste produsul intern brut anual al foarte multor tari, dar care este mult mai mare si decat capitalizarea bursiera a unui numar foarte mare de companii de pe glob.
Apple a adunat constant miliarte peste miliarde de dolari din momentul lansarii primului model al iPhone, iar acum a ajuns sa aiba extrem de multi bani disponibili pentru orice are nevoie. Cu cele 246.1 de miliarde de dolari Apple cumpara companii noi anual si investeste in cercetare si dezvoltare pentru produse si servicii noi, lansate anual.
Din suma totala de 246.1 miliarde de dolari pe care compania Apple o are in momentul de fata in diverse forme, 231 de miliarde de dolari sunt in afara SUA. In aceasta idee, cei de la Apple tin majoritatea banilor departe de teritoriul american din cauza impozitelor foarte mari impuse pentru repatrierea banilor, un subiect extrem de discutat in ultimele luni in tara.
Desi cei de la Apple afirma ca repatrierea banilor in SUA ar fi extrem de buna pentru tara, acest lucru nu va fi realizat decat daca impozitele platite vor fi mici. La 231 de miliarde de dolari, Apple ar plati impozite de zeci de miliarde de dolari, iar desigur ca acest lucru nu va fi facut, Tim Cook avand cu totul alte intentii cu privire la evolutia Apple.