KRACK – Ce Versiuni ale iOS NU Sunt Afectate

KRACK nu afecteaza toate versiunile iOS, watchOS si macOS ale companiei Apple, securitatea WPA2 pentru retelele WiFi fiind protejata un unele versiuni.

KRACK este un exploit dezvaluit in cursul zilei de ieri, el fiind creat pentru a exploata protocolul de securitate WPA2 a retelelor WiFi, el afectand toate routerele din lumea intreaga. KRACK afecteaza orice fel de router WiFi, iar cu ajutorul acestui exploit poate fi monitorizat tot traficul de internet facut de catre utilizatori si pot fi furate parole, numere de utilizator, conturi bancare si multe alte informatii importante.

KRACK afecteaza toate routerele WiFi, insa poate afecta si terminalele mobile care se conecteaza la ele, insa compania Apple a facut un anunt foarte important aseara. Mai exact, cei de la Apple au afirmat ca KRACK nu afecteaza iPhone, iPad si iPod Touch-urile care au instalata cea mai recenta versiune beta a sistemului de operare iOS 11.1.

KRACK nu afecteaza nici Apple Watch, sau Mac-urile care ruleaza cele mai recente versiuni beta ale watchOS 4.1 si macOS High Sierra 10.13.1, asa ca si acesti utilizatori sunt in siguranta. Desigur ca routerele WiFi pe care ei le folosesc pot fi in continuare exploatate cu KRACK, dar iPhone, iPad, Apple Watch si Mac-urile care se conecteaza la ele nu vor afisa datele precum vedeti in clipul video de mai jos.

KRACK – iata ce verisuni ale iOS, macOS si watchOS nu sunt afectate

KRACK nu afecteaza iDevice-urile si calculatoarele cu Windows la fel de mult precum Mac-urile, telefoanele Android, sau altele cu Linux, deci multi utilizatori beneficiaza de protectie. Desigur ca aici vorbim despre conexiuni HTTPS care sunt accesate de catre utilizatori, protocolul de securitate WPA2 fiind exploatat in mod diferit de catre KRACK in functie de terminalul care este conectat la routerul WiFi si conexiunea HTTPS folosita.

KRACK a cam bagat frica in foarte multa lume, mai ales ca protocolul de securitate WPA2 este folosit de catre companii pentru a securiza retelele WiFi interne pentru angajatii care le folosesc. Acum producatorii de routere WiFi vor trebui sa rezolve problemele propriilor produse, altfel KRACK risca sa lase foarte multe victime in lumea intreaga, mai ales daca oamenii nu isi actualizeaza software-ul din routerele WiFi.

KRACK este o problema majora pentru toata lumea, indiferent la ce fel de retele WiFi ne conectam, cele publice fiind cele mai periculoase, pentru ca nimeni nu se ingrijeste de securitatea lor. In aceasta idee, va recomand, ca de obicei, sa nu folositi retelele WiFi publice de nicaieri, in special atunci cand calatoriti in afara Romaniei, pentru ca toate datele voastre pot fi furate extrem de usor de catre hackeri.