Producatorii Android se Grabesc sa Copieze iPhone X

Producatorii Android se grabesc sa copieze iPhone X pentru a putea oferi aceleasi functii in propriile telefoane mobile ce vor fi lansate.

iPhone X a venit ca o mare surpriza pentru producatorii de telefoane Android, Face ID fiind noutatea pe care ei nu o asteptau si se pare ca se pregatesc sa o copieze cat pot de repede. Conform unor informatii venite direct din Asia, producatorii de telefoane Android au initiat deja planurile pentru a copia Face ID, atat pe partea software, cat si pe partea de camera TrueDepth.

Huawei, Oppo si Xiaomi sunt primii producatori care ar urma sa integreze camere TrueDepth in propriile telefoane mobile, acestea urmand a avea functiile disponibile chiar din 2018. Partenerii Apple care au produs aceste camere pentru iPhone X ar urma sa fie contractati de catre producatorii chinezi pentru a copia functionalitatea telefonului Apple.

Producatorii Android se Grabesc sa Copieze iPhone X

In mod paradoxal, compania Qualcomm va produce aceste camere 3D pentru chinezi, iar asta desi are in dezvoltare si un cititor de amprenta integrat in ecran. Se pare ca acea tehnologie e totusi foarte departe de a fi oferita, altfel n-ar fi existat ideea de a produce o copie a Face ID pentru telefoanele Android, dar nu se stie cat de buna va fi ea in final.

“Android smartphone vendors including Huawei, Oppo and Xiaomi Technology are expected to equip 3D sensing functionality to their new models slated for launch in 2018. The 3D sensing total solutions jointly developed by Qualcomm, Himax and Truly Opto-electronics have been verified by Oppo and Xiaomi.”

iPhone X are doar o parte din “magia” Face ID oferita de catre camera TrueDepth, cealalta parte fiind oferita si de software, iar aici e provocarea cea mai mare. Este arhicunoscut faptul ca Apple dezvolta software mult superior celui creat de catre producatorii Android, asa ca in final diferenta va fi facuta de catre modul in care va functiona copia Face ID.

Producatorii Android Copieze iPhone X