Grupurile Orange si Deutsche Telekom, care detin operatorii de telefonie mobila Orange Romania si Telekom Romania, au discutat in anul 2017 despre o posibila fuziune a operatiunilor globale. Discutiile au avut loc la cel mai inalt nivel intre reprezentanti ai Orange si Deutsche Telekom in cursul anului 2017, insa s-a ajuns la concluzia ca o fuziune intre grupuri nu este posibila.
Dupa analizarea ideii de fuziune de catre echipele Orange si Deutsche Telekom, s-a ajuns la concluzia ca a doua companie este mult prea mare si ar fi imposibil de a crea o egalitate intre ele. Desi pretul actiunilor Orange si Deutsche Telekom este aproape identic, al doilea este mai mare si asa nu ar crea o egalitate pentru actionarii celor doua grupuri, statele francez si german detinand foarte multe actiuni.
Mai mult decat atat, se pare si ca operatiunile Orange si Deutsche Telekom din Romania, Polonia si Slovacia ar fi generat unele probleme pentru o posibila fuziune, deci discutiile s-au incheiat fara a se lua in calcul o posibila fuziune. Desi ideea de fuziune dintre Orange si Deutsche Telekom a fost probabil interesanta pentru unii din companie, sau din afara ei, iata ca in final asa ceva este imposibil de realizat.
“Deutsche Telekom and France’s Orange held merger talks last year that fizzled out because it was not feasible to put the companies on an equal footing. It was studied by internal teams. But people quickly came to the conclusion that nothing could be done as Deutsche Telekom is far bigger than Orange. The matter is now closed.”
Orange si Deutsche Telekom sunt doua dintre cele mai mari grupuri telecom de pe planeta, ele genrand anual incasari de miliarde peste miliarde de dolari anual, ambele fiind prezente in Romania. Chiar si aici, era imposibil de creat o egalitate intre Orange si Deutsche Telekom prin prisma faptului ca primul are nu doar incasari mai mari, cisi un numar mult mai mare de clienti, dar totul e de domeniul trecutului acum.