YouTube pare sa fie cea mai recenta “victima” a celor flamanzi dupa Monero, iar asta deoarece reclamele afisate peste clipurile video din platforma minau monera virtuala fara ca vizitatorii website-ului sa stie. Totul a fost descoperit multumita antivirusului Avira, care blocheaza acum script-urile care mineaza Monero prin browser, iar utilizatorii au inceput sa se planga de ceea ce se intampla pe platforma YouTube zilele trecute.
YouTube nu este vinovata pentru existenta acestor scripturi, dar utilizatorii carora calculatoarele le afiseaza alerte pentru blocarea lor acuza platforma companiei Google ca nu face nimic pentru a bloca existenta lor. Practic, persoanele care se uita la clipuri video YouTube si u afisate reclamele cu scripturile Monero, vor mina in mod inconstient moneda virtuala, procesoarele calculatoarelor ruland la putere maxima cat reclama e afisata.
YouTube – reclamele sunt folosite pentru a mina Monero
YouTube a fost tinta hackerilor pentru ca avand peste 1.5 miliarde de persoane active lunar, platforma companiei Google este cea mai mare de acest gen de pe planeta, deci exista potential foarte mare de a se genera bani. Pentru a putea afisa aceste reclame in clipurile video YouTube, hackerii au abuzat de platforma Google pentru afisarea de reclame, insa cel mai probabil noi masuri de securitate vor fi impuse pentru ca problema sa nu apara prea curand.
Hey @avast_antivirus seems that you are blocking crypto miners (#coinhive) in @YouTube #ads
Thank you 🙂https://t.co/p2JjwnQyxz— Diego Betto (@diegobetto) January 25, 2018
YouTube poate genera bani frumosi pentru hackerii care folosesc aceste metode, ei avand cheltuieli minime cu reclamele, mai ales daca utilizatorii nu le acceseaza efectiv, scriptul de minat Moneroruland imediat dupa afisarea reclamei. Unele teorii spun ca este chiar ilegal sa furi resursele unui calculator in scopurile proprii, asa oricine face asta se expune la riscuri majore, iar cei de la YouTube se lupta constant pentru a-si proteja platforma.
The same form me. Maybe youtube is using coinhive . com ? pic.twitter.com/GUSItBp1tM
— Neretva (@neretva2010) January 24, 2018
YouTube este un exemplu ca orice website poate fi afectat de probleme de acest gen, mai ales ca ele vin din reclame si nu de la pagina web in sine.