WhatsApp a anuntat in cursul serii trecute o serie de schimbari majore care afecteaza toti utilizatorii europeni ai companiei, inclusiv cei din Romania, care folosesc aplicatiile pentru iPhone si Android in viata de zi cu zi. WhatsApp face aceste schimbari din cauza noii legislatii GDPR impusa de catre Comisia Europeana pentru intreaga Europa, deci vorbim despre o incercare a companiei de a respecta legislatia europeana, asa cum face si Facebook.
WhatsApp a anuntat in primul rand faptul ca varsta limita pentru utilizarea retelei de socializare a devenit 16 ani, compania permitandu-le pana astazi chiar si tinerilor de pana in 13 ani sa foloseasca platforma. Schimbarea aceasta pentru WhatsApp le va impune tinerilor cu varsta de pana in 13 ani sa ceara acordul parintilor pentru a folosi platforma, insa e putin probabil ca vreo autoritate sa verifice daca WhatsApp respecta legea, sau nu.
WhatsApp: Schimbari MAJORE Anuntate pentru Romania
WhatsApp a anunta deasemenea si ca le va permite utilizatorilor sa descarce unele dintre datele pe care compania le are inregistrate in legatura cu ei in serverele sale, tot asa cum cere legislatia europeana. Conform celor de la WhatsApp, aceste date vor contine informatii cu privire la contactele noastre care sunt salvate in serverele companiei americane, dar si cu privire la numerele de telefon pe care le-am blocat in cadrul platformei pentru a le impiedica sa ne contacteze.
- “WhatsApp în Europa: WhatsApp a stabilit o prezență în Uniunea Europeană pentru a vă oferi serviciile și pentru a îndeplini noile cerințe de transparență privind modalitatea în care protejăm confidențialitatea datelor utilizatorilor noștri.
- Partajarea informațiilor: Momentan, nu partajăm informații privind detaliile de cont pentru a îmbunătăți produsul și experiența reclamelor pe Facebook. După cum am spus și în trecut, dorim să lucrăm în strânsă colaborare cu alte companii Facebook și vă vom ține la curent cu orice noi schimbări.
- Siguranța pe WhatsApp: În momentul în care primim informații privind o potențială acțiune de apam – mesaje care sunt trimise sub formă abuzivă sau nu au relevanță – primite fie pe WhatsApp sau Facebook, distribuim această informație pentru a putea bloca aceste conturi pe ambele platforme, servicii. Puteți afla mai multe informații despre siguranța pe WhatsApp accesând acest articol.”
WhatsApp nu ar fi facut vreodata aceste schimbari daca nu era obligata de catre Comisia Europeana, iar acest lucru este evident pentru ca in alte zone de pe glob aceste schimbari nu sunt disponibile si probabil nici nu vor fi. WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta, ea adunand peste 1.3 miliarde de utilizatori, insa doar cateva sute de milioane se vor bucura de aceste schimbari menite sa intareasca securitatea datelor si sa ofere mai mult control asupra lor.