Google google a fost amendata saptamana trecuta de catre Uniunea Europeana cu suma record de 4.3 miliarde de euro din cauza faptului ca i-a obligat pe producatorii de telefoane Android sa-i includa aplicatii cu serviciile proprii in telefoane. Google a atacat aceasta decizie a Comisiei Europene, insa inainte de a se ajunge aici, compania americana a incercat sa faca schimbari pentru Android care sa o ajute sa evite aplicarea unei asemenea masuri.
Google le-a propus celor de la Comisia Europeana o serie de schimbari pe care le poate face in ideea de a scapa de amenda uriasa ce urma sa fie impusa impotriva sa, schimbarile fiind propuse pentru implementare pana in augus 2017. Google a facut aceasta propunere la scurt timp dupa ce a primit de la Google o amenda similara pentru Google Search si felul in care erau afisate rezultatele cautarilor pentru magazine online, insa cei de la Comisia Europeana n-au prea vrut sa auda de ea.
Google: Schimbari URIASE ale Android Propuse UE
Google a propus renuntarea la uneie restrictii pe care le impune producatorilor de telefoane Android in ceea ce priveste aplicatiile sale, dar si distribuirea lor in diverse moduri astfel incat sa nu incalce legislatia europeana. Comisia Europeana nu a fost de acord cu propunerile celor de la Google, spunand ca este prea tarziu pentru implementarea acestor schimbari in ideea de a scapa de amenda, scopul oficialilor europeni fiind destul de clar.
“In the weeks after the June 2017 fine in the shopping case, Google lawyers began to make overtures to their EU counterparts to express a willingness to settle the probe into Android, one of the company’s flagship products. Previous attempts to start a conversation with the EU on ways to end the probe had failed to catch fire, with officials stonewalling or saying it was too early to negotiate”
Google nu a reusit sa convinga Comisia Europeana sa negocieze o amenda mai mica in locul celei de acum, oficialii refuzand sa coopereze pentru rezolvarea miabila a problemei, dorind sa aplice o amenda record pentru a-si arata forta. E posibil ca europenii sa fi cerut ani de-a randul aceste schimbari si Google sa fi refuzat sa le faca, iar acum sa fie tratata cu “aceeasi moneda” insa e clar ca intentie de rezolvare a problemelor a existat, dar Comisia Europeana a refuzat discutiile.