Apple Valoarea Aproape cat cele mai MARI Banci Europene

Apple a ajuns sa aiba o valoare uriasa, care aproape ca a ajuns-o din urma pe cea a catorva zeci dintre cele mai mari banci existente pe continentul european.

apple valoare banci europa

Apple a avut parte de o vara extrem de buna din punct de vede financiar, compania americana devenind prima din istoria bursei SUA care depaseste valoarea de 1000 de miliarde de dolari. Succesul celor de la Apple a fost strans legat de succesul iPhone, telefoanele din oferta americanilor fiind cele care au contribuit semnificativ la aceasta realizare.

Succesul Apple in SUA este transpus de catre analisti asupra sectorului financiar din Europa, unde valoarea companiei americane este aproape la fel de mare precum cea a celor mai mari 48 de banci de pe continent. Puteti vedea in graficul de mai jos cat de mica este diferenta dintre compania Apple si cea a celor mai mari 48 de banci de pe continent, realizarea americanilor fiind uimitoare.

Apple Valoarea Aproape cat cele mai MARI Banci Europene

apple valoare banci europa 1

Apple valoreaza 1100 miliarde de dolari in momentul de fata, in timp ce valoarea combinata a celor mai mari 48 de banci de pe continent este de 1300 miliarde de dolari. Vorbim aici desigur despre valoarea capitalizarii bursiere, si nu despre altceva, insa chiar si asa cifrele sunt impresionante si arata cat de departe au ajuns cei din Cupertino in momentul de fata.

Ca sa fiu complet sincer, nu cred ca Steve Jobs s-a gandit vreodata cat de mult ar putea ajunge sa valoreze compania pe care a creat-o, dar ar fi fost interesant de vazut ce ar fi spus acum. Lansarea iPhone XS va contribui cu siguranta la cresterea valorii Apple pe bursa americana, insa in momentul de fata nimeni nu stie cat de mult ar putea valora actiunile Apple in final.