Android 9, are parte de masuri radicale luate de catre compania Google in urma unor probleme pe care pare incapabila sa le rezolve, si pentru care nu a gasit pana acum o alta solutie mai buna. Pentru ca rata de adoptie a Android 9 este la un nivel penibil de mic la atat de mult timp dupa lansarea sa, Google s-a gandit ca singura metoda de a-i obliga pe producatori sa ofere actualizarile mai repede, e sa blocheze accesul la aplicatii pentru telefoanele cu versiuni vechi.
Android 9, va trebui sa aiba suport in toate aplicatiile publicate in Google Play de catre dezvoltatori incepand din vara, astfel ca toti cei care au evitat sa implementeze compatibilitate, vor fi obligati sa o faca de acum. Regula se aplica nu doar pentru aplicatiile noi care ajung in Google Play, ci si pentru actualizarile pentru aplicatiile existente, iar asa Android 9 ar putea avea parte de o crestere mai mare a ratei de adoptie in randul telefoanelor mobile.
Android 9 are parte de o masura radicala luata de catre Google
Android 9, nu va fi versiunea minima pe care aplicatiile vor functiona, dezvoltatorii putand sa ofere compatibilitate si cu versiunile vechi, dar daca aplicatiile nu sunt compatibile cu versiunea cea mai recenta, nu vor fi publicate. Google a mai luat in trecut masuri radicale pentru a “impulsiona” cresterea ratei de adoptie pentru noile versiuni ale sistemelor sale de operare, insa e greu de spus cat de mult se vor grabi producatorii sa ofere actualizarile pentru Android 9, sau dezvoltatorii suport pentru sistem.
Since November 2018, all app updates on Google Play have been required to target API level 26 (Android 8.0) or higher. Thanks to the efforts of thousands of app developers, Android users now enjoy more apps using modern APIs than ever before, bringing significant security and privacy benefits. For example, during 2018 over 150,000 apps added support for runtime permissions, giving users granular control over the data they share.
Android 9, nu a avut parte de prea multa atentie din partea producatorilor de telefoane mobile, majoritatea incepand sa ofere actualizarile abia prin toamna, sau la inceputul acestui an, mai ales cei mai mari. In aceasta idee, cei de la Google incearca orice fel de solutii pentru a aduce Android 9 in telefoanele cat mai multor persoane, si va fi foarte interesant de vazut cum vor reactiona producatorii de smartphone-uri la aceasta schimbare.