Vremea. In fiecare zi ne uitam toti cu foarte mare atentie la satarea vremii, verificam sa vedem daca temperaturile vor fi cele pe care le asteptam, si folosim o varietate de moduri de a afla informatii despre starea vremii. Ei bine, tocmai aceasta curiozitate zilnica a noastra privind starea vremii este elementul principal care va fi de foarte mare ajutor in viitor pentru ca vremea sa poata fi prezisa mult mai exact de catre meteorologi, si nu numai.
Vremea. Conform unor detalii privind felul in care este prezista starea vremii, inteligenta artficiala urmeaza sa poata fi folosita in urmatorii ani pentru a face estimari mult mai exacte pentru ceea ce vom resimti in jurul nostru. N-ar trebui sa mire pe absolut nimeni faptul ca vremea va ajunge la un moment dat sa fie prezisa folosind inteligenta artificiala, iar asta pentru ca software-ul a devenit o parte tot mai importanta din vietile oamenilor, iar sistemele de acest gen sunt folosite la aproape orice.
Vremea. Prezicerea vremii folosind inteligenta artificiala va avea la inceput la baza analizarea unor tipare din conditiile meteorologice pe care le intalnesc oamenii in viata de zi cu zi, software-ul invatand din tot ceea ce se intampla pe Pamant. Este nevoie ca foarte multe date sa fie colectate pentru ca vremea sa poata fi prezisa in mod corect de catre sistemele de inteligenta artificiala, iar chiar si atunci, primele tentative ar putea fi sortite esecului, pana cand software-ul se va perfectiona.
Vremea. ANUNTUL URIAS pentru TOTI Locuitorii Pamantului
Vremea. Inteligenta artificiala va gresi unele previziuni la inceput, insa pe masura ce aduna tot mai multe date, va fi capabila sa ne afiseze pe telefoane cele mai exacte estimari privind felul in care va evolua starea vremii. Orice fel de previziuni care sunt facute pentru durate mai mici de 7 zile au tendinta de a fi corecte in proportie de 90%, insa daca vremea este prezisa pentru perioade de timp mai lungi de 7 zile, atunci procentul de acuratete scade spre 50%, sau chiar mai putin.
Vremea. Acum meteorologii folosesc o varietate de informatii preluate din satelit, sau de la senzori montati in diverse zone de pe pamant, si desigur ca folosesc software special pentru a ne spune daca va ploua, ninge, sau daca va fi soare peste cateva zile. Acum este nevoie de oameni pentru ca vremea sa fie prezisa in mod relativ corect, insa in viitor sistemele de inteligenta artificiala vor face totul in mod automat fara ca oamenii sa intervina, decat sa faca mici corectii atunci cand este necesar.
Vremea. Prezicerea starii vremii nu este o stiinta exacta, totul sta foarte mult in datele pe care meteorologii le au in fata, dar si experienta pe care acestia o au in a interpreta informatiile pentru a face estimari cat mai exacte pentru viitor. Pentru ca inteligenta artificiala sa ia locul oamenilor in tot cest joc, si pentru a putea prezice vremea cat mai exact, este nevoie de foarte multe date, insa si de foarte multa rabdare, iar asta pentru ca a ne baza complet pe software este foarte greu de inteles de catre multi.