Romania. O avertizare foarte importanta privind un pericol urias a fost facuta in cursul acestei zile, si vorbim despre o problema care afecteaza un numar surprinzator de mare de persoane in momentul de fata. Cei de la Bitdefender au lansat o avertizare privind un nou tip de malware care s-a raspandit cu mare rapiditate in Romania in ultimele luni, acesta avand denumirea Scranos, si fiid gandit pentru a viza datele personale din calculatoarele utilizatorilor.
Romania. Acest nou tip de malware este proietat pentru a se raspandi dintr-un calculator infectat in altele astfel incat sa afecteze un numar cat mai mare de clienti din intreaga lume intr-o perioada cat mai scurta de timp. Romania este una dintre tarile in care activitatea malware-ului este foarte intensa, insa se pare ca inclusiv in India, Brazilia, Franta, Italia, si Indonezia exista aceeasi problema, desi tara noastra pare sa fie foarte serios afectata.
Romania. ATENTIE! AVERTIZARE privind un PERICOL URIAS
Romania. Infectarea calculatoarelor este facuta atat prin aplicatii care par a fi legitime, cat si prin divere pentru diverse componente, programe pentru rularea de clipuri video, sau chiar programe pentru securitate. Dupa infectare, malware-ul Scranos cauta fisierele personale ale utilizatorilor pentru a notifica hackerul in legatura cu existenta lor, si incepe un proces de monitorizare a activitatii oamenilor, ceea ce il face cu atat mai periculos in cazul in care nu e descoperit la timp.
Denumită Scranos, ameninţarea se răspândeşte rapid la nivel global, cu activitate extrem de intensă în România, India, Brazilia, Franţa, Italia şi Indonezia. Scranos infectează dispozitivul utilizatorului atât prin aplicaţii aparent legitime, precum e-readere, playere video, drivere sau chiar soluţii de securitate, cât şi prin programe instalate ilegal.
Romania. Dupa infectare, malware-ul incepe sa extraga si date de logare din Google Chrome, sau sa inceapa sa trimita cereri de prietenie pe platforma Facebook, sau chiar link-uri cu pagini infectate cu malware. Separat de acestea, se pare ca malware-ul aboneaza automat oameni la canale de YouTube, totul fiind facut prin exploatarea browserelor preinstalate in calculatoare, si numarul celor din Romania care au fost afectati pare sa fie destul de mare.
Romania. Avertizarea ar trebui sa va puna in garda cu privire la link-urile pe care le accesati, sau la programele pe care le descarcati, deoarece puteti fi extrem de usor infectati cu malware fara sa stiti ce se intampla.