WhatsApp. Cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta are aproape 2 miliarde de utilizatori activi in momentul de fata, insa unii dintre ei sunt extraordinar de naivi, ca sa ma exprim cat se poate de frumos. In weekend o stire falsa propagata pe WhatsApp de foarte multe persoane extrem de naive a adus foarte multi oameni in sucursala unor banci din Londra dupa ce acestia au “aflat” ca banca urmeaza sa dea faliment.
WhatsApp. Nu-mi imaginez cum cel putin sucursala unei banci a fost umpluta de oameni veniti sa-si retraga banii si obiectele de valoare din casele de valori dupa ce au citit in aplicatia de mesagerie ca banca va da curand faliment. Este vorba despre Metro Bank din Marea Britanie, unii dintre clientii acesteia fiind pacaliti de aceasta stire WhatsApp, lasand angajatii complet uluiti de ceea ce se intampla, iar desigur ca banca a avut de suferit si pe bursa, pretul actiunilor sale scazand cu 9% intr-o singura zi.
WhatsApp. ATENTIE! SCANDAL URIAS din cauza unei Mari PROBLEME
WhatsApp. Conform angajatilor, unii dintre oameni erau panicati, speriati din cauza faptului ca banca s-ar putea inchide si ei ar putea ramane fara bani, sau obiecte de valoare, temandu-se ca banca nu se va mai deschide luni. Desigur ca unii dintre cei care au ascultat minciunile de pe WhatsApp au fost jefuiti in drum spre casa dupa ce si-au scos obiectele de valoare de la banca, dar ceea ce scrie in aplicatie trebuie ascultat cu mai multa rigoare decat legea, nu?
Dozens of people demanded their cash and jewellery back from Metro Bank in Northwest London on Saturday, after reading false rumors on WhatsApp that the bank was going under. “People are panicking” over nothing, a bank employee told Business Insider. “There is no reason to worry … people have made a mountain out of a molehill.” One bank employee told us that the police had said some customers had removed jewellery from the Harrow branch only to be mugged on the way home.
WhatsApp. In India oameni cu si mai putin creier au omorat cu pietre persoane pe care le credeau a fi rapitori de copii, desigur tot in baza unor stiri false distribuite in aplicatia de mesagerie, iar asta s-a intamplat acolo de cateva zeci de ori. Desi WhatsApp a implementat diverse masuri pentru a impiedica raspandirea de stiri false, efectul este egal cu zero, pentru ca oamenii cred in continuare toate minciunile care se distribuie prin platforma, sau Facebook.
WhatsApp. De fiecare data cand cititi in aceasta aplicatie, sau chiar pe Facebook, informatii care ar putea avea un impact majora asupra vietii voastre, cautati-le si intr-o publicatie de incredere, iar daca nu le gasiti si acolo, intrebati-va cat de reale sunt.