WhatsApp. Aplicatia din spatele platformei de mesagerie a intrat intr-un parteneriat complet neasteptat cu Apple, Google, si alte 44 de companii de pe glob, scopul lor fiind unul foarte bun pentru utilizatorii europeni, si nu numai. Mai exact, WhatsApp face parte dintr-un consortiu de 47 de companii care se opun unei initiative legislative a unei agentii guvernamentale britanice, GCHQ, care vrea sa poata spiona comunicatiile cetatenilor prin platformele online.
WhatsApp. Cei de la GCHQ vor sa oblige companiile care au platforme de mesagerie, si nu numai, sa ii permita sa citeasca mesajele criptate pe care le trimit utilizatorii, insa companiile americane, si nu numai, se opun initiativei. Intr-o scrisoare deschisa trimisa celor de la GCHQ, toate aceste companii reclama faptul ca initiativa lor pun in pericol dreptul cetatenilor la intimitate si libertate de exprimare, iar WhatsApp e cea mai vulnerabila in fata noii legi.
WhatsApp. Parteneriat NEASTEPTAT cu Apple, Google
WhatsApp. Proiectul legislativ al celor de la GCHQ a fost publicat in cursul lunii noiembrie, insa s-ar parea ca deocamdata agentia nu e ferma in convingerea de a impune discurarea sa in parlamentul britanic. GCHQ ar vrea sa fie un observator la discutiile purtate prin mesaje criptate de catre persoanele care pasesc pe pamant britanic, insa WhatsApp, Google, Apple, Microsoft, Facebook, si multe alte companii nu sunt de acord cu acest lucru.
A group of 47 companies including Apple, Google, Microsoft, and WhatsApp have strongly criticized a proposal by the UK intelligence agency GCHQ to eavesdrop on encrypted messages. This would mean that intelligence agencies would be be CC’d in on encrypted messages, without users knowing they’re present in a chat.
WhatsApp. Daca legea ar fi aprobata, atunci GCHQ va putea vedea toate conversatiile criptate pe care oamenii le fac prin retelele de internet din Marea Britanie, iar de aici incep problemele. Daca GCHQ va reusi sa obtina o lege de acest gen, atunci si alte agentii guvernamentale de informatii din Europa vor dori sa obtina privilegii similare, iar problemele pentru WhatsApp, Apple, Google, sau Microsoft, vor fi si mai mari.
WhatsApp. Deocamdata nimic nu este stabilit, insa e interesant cum reusesc aceste companii sa colaboreze cand e vorba de lucruri mai importante.