Telefoane iPhone cu o valoare totala de 19 milioane de dolari au fost furate de catre un grup de hoti in ceea ce este cel mai mare furt de produse ale companiei Apple din intreaga sa istorie. Vorbim despre un grup de hoti din New York care in decursul a 7 ani au reusit sa fure mii peste mii de telefoane iPhone ale companiei Apple prin furtul identitatii altor persoane, iar cifra de 19 milioane de dolari pune in context intreaga problema a americanilor.
Sase persoane au facut parte din acest grup infractional, ele prezentandu-se drept clienti ai operatorilor de telefonie mobila pentru a obtine gratuit, sau la costuri infime telefoane iPhone de la compania Apple. Carti de identitate false si carduri clonate erau folosite de catre hoti pentru a cumpara telefoanele iPhone in rate de la Apple, tranzactia finalizandu-se inainte ca victima sa realizeze furtul de pe card, telefoanele fiind mai apoi vandute pe website-uri de vanzari online.
Cel mai MARE FURT de Telefoane iPhone din Istoria Apple, PAGUBE de MILIOANE de Dolari
Hotii au cumparat telefoanele iPhone din 34 de state de pe intregul teritoriu al SUA, iar FBI si politia din New York au colaborat pentru a-i prinde, ei aducand telefoanele in cartierul Bronx din oras, de unde incepeau sa le vanda. Cei 6 care conduceau grupul infractional “angajau” oameni carora le plateau 100 de dolari pentru fiecare iPhone cumparat de la Apple, aceste persoane calatorind in diverse orase din SUA pentru a face achizitiile.
Over the past seven years, a New York City-based fraud ring allegedly stole more than $19 million worth of iPhones by posing as cellphone subscribers to get new devices at little or no cost. Associates using fake IDs and counterfeit debit cards went to mobile phone stores and posed as the legitimate account holders, looking to upgrade to new phones on their existing accounts. During the course of the conspiracy, the Fraud Ring fraudulently obtained more than $19 million worth of devices. To facilitate the scheme, the Fraud Ring traveled to approximately 34 different states, but often brought or shipped the fraudulently obtained cellphones back to the Bronx, where they regularly sold them through fencing operations.
Infractorii au fost foarte greu de prins din cauza metodei prin care fraudau compania Apple, dar un informator a ajutat FBI si politia din New York sa puna cap la cap intreaga operatiune, si a face arestarile. Abia cand victimele vedeau ca incepeau sa le dispara bani de pe carduri pentru produse pe care nu le cumparau, compania Apple era alertata de problema, deci infractorii erau departe cu telefoanele luate din magazine.
Avand in vedere popularitatea produselor Apple, povestile de acest gen nu sunt noi, si nici nu vor disparea prea curand, astfel ca e foarte posibil ca in viitor sa mai auzim despre probleme de acest gen.