Credeati ca doar in iOS exista un sistem de logare a locatiilor prin care circula posesorii de iDevice-uri? Daca da atunci ati fi gresit deoarece Google a implementat un sistem asemanator si in Android OS, sistem descoperit dupa ce Locatiogate a avut parte de atata mediatizare pe internet. Spre deosebire de iOS unde fisierul cu datele privind locatiile utilizatorilor este sincronizat cu iTunes, in Android OS e nevoie de un terminal rootat(jailbroken) pentru a accesa aceste date.
La Google intregul sistem ofera o protectie mult mai buna pentru utilizatori insa ideea principala este ca terminalul logheaza datele privind locatia utilizatorilui. Atunci cand o aplicatie pentru Android cere date despre locatia pe harta, terminalul trimite la Google datele privind locatia si Google trimite inapoi un raspuns care este inregistrat de aplicatie. Acest dute-vino este mai mult ca sigur salvat si pe serverele Google care are o evidenta destul de mare cu privire la modul in care circula posesorii de terminale Android.
Partea buna la sistemul din Android este ca o data la 12/48 de ore inntrarile din fisier sunt resetate sau resetare se face si mai repede daca in fisier se atinge limita de 13.000 intrari. Practic in smartphone-ul cu Android vor fi gasite doar informatii foarte recente, restul fiind automat sterse. In iOS din pacate se gaseste un log foarte mare cu informatii si deocamdata Apple trebuie sa explice in fata autoritatilor de ce face tot ceea ce face.