WhatsApp este cea mai folosita aplicatie de mesagerie in momentul de fata, peste 2 miliarde de oameni utilizand-o lunar la nivel global pentru a comunica prin mesaje text, poze, sau clipuri video. Problema este ca WhatsApp este folosita pentru distribuirea de informatii false, sau mai rau, informatuu cu continut care permite spargerea telefoanelor mobile, sau a altor conturi de pe retele de socializare, ori diverse alte website-uri de pe internet.
WhatsApp a gasit o solutie pentru aceasta problema prin limitarea numarului de redistribuiri care pot fi facute pentru mesajele primite in platforma, astfel ca orice mesaj poate fi retrimis de maxim 5 ori catre alte persoane. Conform unui studiu realizat recent, aceasta modificare a functionalitatii de redistribuire a mesajelor a redus intr-o foarte mare masura distribuirea de mesaje false prin intermediul platformei WhatsApp, sau cel putin asta spune MIT.
MAREA Modificare a WhatsApp care a SCHIMBAT INTREAGA Lume
WhatsApp a inregistrat o scadere dramatica a “viralitatii” mesajelor retrimise prin intermediul platformei sale, astfel ca 80% dintre ele si-au pierdut din “puterea” de redistribuire in doar doua zile dupa ce au fost create. 20% au “supravietuit” dincolo de cele doua zile, insa chiar si asa, vorbim despre o schimbare enorma pentru o problema foarte mare inregistrata de catre WhatsApp, una din cauza careia platforma era sa fie inchisa in cateva tari.
“Sub noua limită, 80% dintre mesaje au murit în două zile, dar 20% erau încă foarte virale și au ajuns în rețeaua completă în acest timp.”
WhatsApp a avut nevoie de foarte mult timp pentru ca aceasta solutie sa fie aplicata asa cum trebuie, ea fiind activata treptat pe telefoanele iPhone si Android, insa in final iata ca a inceput sa-si produca efectele asa cum trebuie. In baza acestor schimbari, cei de la WhatsApp ajung sa elimine foarte multe dintre informatiile false care au pacalit foarte multa lume in ultimii ani, si sa nu sustina distributia de virusi pentru calculatoare si telefoane.
WhatsApp continua sa implementeze masuri de acest gen pentru a-si proteja utilizatorii, dar si platforma, asa ca va fi foarte interesant de vazut cum vor evolua lucrurile in urmatorii ani.